Κύπελλο: VAR, Γερμανοί και απαγόρευση συναθροίσεων

Κύπελλο: VAR, Γερμανοί και απαγόρευση συναθροίσεων

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση του VAR στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις θα εγκαινιαστεί στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Πέρυσι, πάλι στον τελικό είχε εγκαινιαστεί η άφιξη αλλοδαπών διαιτητών με τον ορισμό του Ισπανού Μπορμπαλάν. Φέτος, οι διαιτητές και οι χρήστες του VAR θα είναι Γερμανοί, αλλά εκεί τελειώνουν και οι εκπλήξεις. Κατά τα άλλα, το ΟΑΚΑ παρά την απουσία οπαδών θα μοιάζει με «φρούριο», ενώ και οι δρόμοι της Αθήνας θα μυρίζουν… μπαρούτι με την αστυνομία να απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, φοβούμενη επεισόδια οπαδών.

Στη «γιορτή» του ποδοσφαίρου, λοιπόν, διαιτητής θα είναι ο Φέλιξ Τσβάιερ, που ανήκει στην κατηγορία «ελίτ» της FIFA. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμίλερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Γερμανός Σβεν Γιαμπλόνσκι. Σε ό,τι αφορά το VAR, η χρήση θα γίνει από τους επίσης Γερμανούς διαιτητές Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς.

Ο Τσβάιερ είναι από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στη Γερμανία, συγκαταλέγεται σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα από το 2010 και το 2012 έλαβε το σήμα της FIFA. Εκτοτε, έχει βγάλει εις πέρας 66 διεθνείς αγώνες, έχοντας σημαντικές παραστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος έχει διευθύνει τρεις αγώνες ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και τον αγώνα Ατλέτικο – Γιουβέντους για τους «16» της διοργάνωσης. Επίσης, την Τρίτη ήταν διαιτητής VAR στον θρίαμβο της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα με 4-0. Ο 37χρονος Βερολινέζος κτηματομεσίτης έχει στο παρελθόν διαιτητεύσει δύο φορές τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το 2013-14 στο 0-0 με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ και το 2014-15 το 0-1 από τη Φιορεντίνα στην Τούμπα. Η UEFA δεν τον έχει ορίσει ποτέ σε αγώνα της ΑΕΚ, ωστόσο ο Τσβάιερ την περυσινή σεζόν έπαιξε δύο ματς του Ολυμπιακού. Το 2-1 επί της Ριέκα στο Καραϊσκάκη για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και την ήττα με 3-1 από τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα στους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης.

Οι προσκλήσεις

Χθες, οριστικοποιήθηκε και ο αριθμός των προσκλήσεων που θα εκδοθούν για τον μεθαυριανό τελικό του ΟΑΚΑ. Η ΕΠΟ θα πάρει 660 προσκλήσεις και οι δύο φιναλίστ από 120. Ηδη, η ομοσπονδία δέχεται μεγάλες πιέσεις, διότι ο αριθμός των προσκλήσεων που πήρε δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της, ειδικότερα από τη στιγμή που, όπως λέγεται, έναν μεγάλο αριθμό των προσκλήσεων θα τον δώσει στις δύο ΠΑΕ.

Οσον αφορά την αστυνομία, έπειτα από τις πληροφορίες που είχε για ραντεβού οπαδών και ύστερα από την ανακοίνωση συγκέντρωσης των οπαδών του ΠΑΟΚ την παραμονή του τελικού στον σύνδεσμο που διατηρούν στην περιοχή της Ομόνοιας ανακοίνωσε ότι «δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, κατά το χρονικό διάστημα από 18.00 ώρα της Πέμπτης 09-05-2019 μέχρι και την 06.00 ώρα της Κυριακής 12-05-2019, στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή