Με γεμάτη φαρέτρα τα πλάνα του Χιμένεθ στην ΑΕΚ

Με γεμάτη φαρέτρα τα πλάνα του Χιμένεθ στην ΑΕΚ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η εικόνα της Ενωσης ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου δεν θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη της περυσινής περιόδου πριν από τον ίδιο μεγάλο αγώνα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ εμφανίζονται απολύτως συγκεντρωμένοι στον μοναδικό στόχο που τους έχει απομείνει τη φετινή σεζόν, θέλουν όσο τίποτα το Κύπελλο και η ομάδα συνολικά γνωρίζει πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν είναι απλώς ένας ακόμα τελικός. Η Ενωση, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, θα συμμετάσχει σε τέταρτο συνεχόμενο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Η πρώτη ήταν από το 1994 έως το 1997, όταν είχε χάσει τους δύο από τον Παναθηναϊκό (1994, 1995) και είχε κερδίσει τους επόμενους δύο κόντρα σε Απόλλωνα (1996) και Παναθηναϊκό (1997). Τώρα έχει κατακτήσει έναν το 2016 απέναντι στον Ολυμπιακό και έχει χάσει δύο συνεχόμενους από τον ΠΑΟΚ το 2017 και το 2018.

Με δεδομένο ότι έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, η «μάχη» της παρουσίας στον αγώνα δεν αφορά μόνο τη βασική ενδεκάδα, αλλά κυρίως την αποστολή, καθώς με τους περιορισμούς που υπάρχουν για τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών όπως προβλέπει το καταστατικό του Κυπέλλου, είναι δεδομένο πως κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μείνουν εκτός 18άδας.

To ξεκάθαρο πλάνο του Χιμένεθ για την ενδεκάδα θα φανεί από τη σημερινή προπόνηση, όμως δύσκολα θα υπάρξουν εκπλήξεις, καθώς από αυτά που δείχνει ο Χιμένεθ φαίνεται πως οι Mάνταλος, Μπακασέτας, Λιβάγια και Πόνσε θα είναι σίγουρα οι τέσσερις της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Χουλτ θα είναι οι πέντε της αμυντικής, μπροστά από τον Μπάρκα. Ο Σιμόες είναι σίγουρος για τη θέση του αμυντικού χαφ, έχοντας κατά πάσα πιθανότητα δίπλα του τον Κρίστισιτς. Τη θέση του Σέρβου διεκδικεί και ο Γαλανόπουλος, ο οποίος είχε καλή απόδοση στον τελευταίο αγώνα της Ενωσης στη Λιβαδειά. Στα μεταγραφικά, η οποιαδήποτε συζήτηση περί παραμονής του Εζεκιέλ Πόνσε στην ΑΕΚ θα γίνει μετά τον τελικό του Κυπέλλου, παρά το γεγονός πως ο πατέρας και μάνατζερ του Αργεντινού ποδοσφαιριστή βρίσκεται στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή