Τσάμπιονς Λιγκ: Ενα… δακρύβρεχτο ποδοσφαιρικό σενάριο

Τσάμπιονς Λιγκ: Ενα… δακρύβρεχτο ποδοσφαιρικό σενάριο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιστορία γραμμένη με δάκρυα χαράς ήταν η πρόκριση της Τότεναμ επί του Αγιαξ στο Αμστερνταμ, με εκπληκτική ανατροπή (2-3) που ολοκληρώθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και έφερε την ομάδα του βόρειου Λονδίνου στον πρώτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

Ηταν τα δάκρυα του προπονητή των «σπιρουνιών», Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», αλλά και τα δάκρυα του Λούκας Μόουρα, σκόρερ και των τριών τερμάτων της Τότεναμ, όταν είδε σε οθόνη την περιγραφή του τρίτου γκολ του από σπίκερ της πατρίδας του, της Βραζιλίας.

Ο 47χρονος τεχνικός δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του: «Το συναίσθημα είναι εκπληκτικό, ευχαριστώ το ποδόσφαιρο», είπε, για να προσθέσει με πιο δυνατή φωνή: «Ποδόσφαιρο, σε ευχαριστώ, αυτό το είδος συναισθήματος δεν είναι δυνατό χωρίς το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν σε εμάς. Είναι δύσκολο να το περιγράψω όλο αυτό με λόγια», δήλωσε. Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο κ. Ποτσετίνο είχε υπονοήσει ότι μπορεί να φύγει από την Τότεναμ αν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος.

Επίσης, όταν είχε τραυματιστεί ο Χάρι Κέιν, χωρίς τον οποίον η Τότεναμ απέκλεισε τόσο τη Μάντσεστερ Σίτι όσο και τον Αγιαξ, ο κ. Ποτσετίνο είχε πει ότι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο διεθνής Αγγλος επιθετικός θα είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Να λοιπόν που η Τότεναμ έφτασε στον τελικό, και ο Κέιν δήλωσε χθες ότι η ανάρρωσή του πάει πολύ καλά και πιθανότατα θα παίξει στη Μαδρίτη.

Κανείς βεβαίως δεν δικαιούται να υποτιμά αυτό που πέτυχε φέτος ο Αγιαξ, για τη χάρη του οποίου έμειναν εκτός θεσμού πρόωρα τόσο η κάτοχος Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Γιουβέντους.

«Είναι κρίμα γιατί το αξίζαμε», είπε ο Φρένκι ντε Γιονγκ, που πρόσθεσε πως «νομίζω όλοι ευχαριστήθηκαν αυτό που καταφέραμε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν σαν παραμύθι. Δυστυχώς, δεν είχε ευτυχές τέλος και ήταν πολύ απογοητευτικό να το χαραμίσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα», είπε ο παίκτης που από τον Ιούλιο θα φοράει της φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Στην επόμενη ομάδα του, τα απόνερα του ναυαγίου στο «Ανφιλντ» την Τρίτη θα κρατήσουν, όπως φαίνεται, για καιρό το «Καμπ Νου» σε συνθήκες… υγρασίας. Πέρα από τη σοβαρή πιθανότητα αποχώρησης του Ερνέστο Βαλβέρδε, χθεσινά ρεπορτάζ στην Ισπανία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 παίκτες της πρωταθλήτριας της Λα Λίγκα που βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα με την As της Μαδρίτης, πρόκειται για τους Μπόατενγκ, Μουρίγιο, Φερμέλεν, Σίλεσεν, Κουτίνιο, Ουμτιτί, Μάλκομ, Ράκιτιτς, Ραφίνια και τον Ντένις Σουάρεθ που έχει επιστρέψει λόγω τραυματισμού από τον δανεισμό του στην Αρσεναλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή