Αγγλικός «εμφύλιος» και στο Europa League

Αγγλικός «εμφύλιος» και στο Europa League

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άρσεναλ και Τσέλσι είναι οι ομάδες που θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό του Europa League έπειτα από τις χθεσινοβραδυνές αναμετρήσεις, κόντρα σε Βαλένθια και Άιντραχτ Φρακφούρτης αντίστοιχα.

Μετά από ένα ακόμα επεισοδιακό παιχνίδι μεταξύ τους, Τσέλσι και Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στη ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα, για τα ημιτελικά του φετινού Europa League.

Οι Λονδρέζοι πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του Λόφτους-Τσικ, στο 28’, αλλά ο Γιόβιτς με το 10ο γκολ του στη διοργάνωση με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, στο 49ο λεπτό, οδήγησε το ματς αρχικά στην παράταση και κατόπιν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όπου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέπα, ο οποίος απέκρουε δύο διαδοχικές εκτελέσεις των Χίντεργκερ και Πασιένσια, η Τσέλσι επικράτησε με 4-3 για να πάρει αυτή το «εισιτήριο» για το Αζερμπαϊτζάν.

«Παρέλαση» στην έδρα της Βαλένθια έκανε η Άρσεναλ

Με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει πράματα και θάματα, να σκοράρει χατ-τρικ και τον Λακαζέτ να βρίσκει και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα, η Άρσεναλ πέρασε… άερα από το «Μεστάγια» (2-4) και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς με 3-1, προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2006 πέρασε η Άρσεναλ, η οποία θέλει την κούπα για να αγωνίζεται στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο Μπακού, στις 29 Μαϊου, στις 10 το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή