Ηττα Τσιτσιπά στον τελικό του Open Μαδρίτης

Ηττα Τσιτσιπά στον τελικό του Open Μαδρίτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζόκοβιτς επικράτησε 2-0 του Στέφανου Τσιτσιπά (6-3, 6-4) και είναι ο μεγάλος νικητής του τελικού του OPEN της Μαδρίτης.

Ωστόσο, η πορεία του Έλληνα τενίστα είναι καθ' όλα επιτυχημένη, καθώς χθες πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά.

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε με το "καλημέρα" στον σπουδαίο αντίπαλο του πως δεν θα είναι εύκολη λεία. Οι δύο αθλητές έκαναν δύο γρήγορα break, στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς του μέχρι το νέο γύρο από break και break back κα και κάπως έτσι φτάσαμε στο 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του και έπειτα κράτησε το δικό του για να πάρει το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο Ναδάλ έπιασε καταιγιστικό ρυθμό παίζοντας φουλ επιθετικά απέναντι στον Τσιτσιπά. Ανέβηκε περισσότερες φορές στο φιλέ, έκανε κρίσιμο break στο έκτο game του σετ το οποίο στη συνέχεια κατέκτησε με 6-2.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν με δυσκολία το σερβίς τους μέχρι το πέμπτο game. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2. Ο Έλληνας τενίστας έκανε νέο break στον Ισπανό για να προηγηθεί με 5-2. Ο Ναδάλ απάντησε με break στον Τσιτσιπά και μείωσε σε 5-3. Το επόμενο game ήταν συναρπαστικό και ταυτόχρονα το τελευταίο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε τέσσερα match point για να καταφέρει να φτάσει στη νίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή