Πρωτάθλημα – θρίλερ για τη Σίτι

Πρωτάθλημα – θρίλερ για τη Σίτι

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα που θα μείνει στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική, η Μάντσεστερ Σίτι στέφθηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Πριν από τα παιχνίδια της Κυριακής, η ομάδα του Γκουαρδιόλα βρισκόταν στην πρώτη θέση με 95 βαθμούς, έναντι των 94 βαθμών που είχε συγκεντρώσει η Λίβερπουλ. Το μεσημέρι της Κυριακής, οι «πολίτες» αντιμετώπισαν την Μπράιτον εκτός έδρας, ενώ την ίδια ώρα οι «κόκκινοι» υποδέχθηκαν τη Γουλβς. Με νίκη, η Σίτι θα πανηγύριζε για έκτη φορά τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. 

Ετσι και έγινε λοιπόν. Παρά το γεγονός πως η Σίτι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 27ο λεπτό με το γκολ του Μάρεϊ, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να κερδίσει με σχετική ευκολία την Μπράιτον. Μόλις 83 δευτερόλεπτα μετά το γκολ των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με το γκολ του Αγκουέρο, ενώ πριν από το ημίχρονο (38΄) με κεφαλιά του Λαπόρτ, η Σίτι έκανε το 1-2. Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρωταθλήτρια πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Μαχρέζ (63΄) και τον Γκουντογκάν (73΄), το παιχνίδι έληξε 1-4 και η Σίτι πανηγύρισε τον τίτλο. Εχοντας κερδίσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα με 100 και 98 βαθμούς, η ομάδα του Μάντσεστερ γράφει τη δική της ιστορία, ως η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Στις δύο αυτές σεζόν έκανε τουλάχιστον μία νίκη κόντρα σε κάθε ομάδα που αντιμετώπισε, επίδοση που έχει πετύχει μόνο η Πρέστον τις σεζόν 1888-89 και 1889-90, ενώ επίσης τελείωσε τη σεζόν με ένα απίθανο σερί 14 νικών.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε τα 26 τρόπαια στην προπονητική του καριέρα, ξεπερνώντας τον Ζοζέ Μουρίνιο και τον Οτμαρ Χίτσφελντ. Μετά το τέλος αυτής της απίθανης φετινής κούρσας, ο «Πεπ» ευχαρίστησε τη Λίβερπουλ: «Είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε με τους συνεργάτες μου. Εχουμε κερδίσει στην Ισπανία τίτλους, στη Γερμανία, αλλά αυτό είναι το πιο δύσκολο. Αντιμετωπίσαμε τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Πέρυσι, ανεβάσαμε τον πήχυ με τους 100 βαθμούς. Πρέπει να ευχαριστήσω τη Λίβερπουλ γιατί μας βοήθησε να είμαστε καλύτεροι από την περασμένη σεζόν. Εκαναν μια απίστευτη πορεία, αλλά εμείς ήμασταν λίγο καλύτεροι. Οι αντίπαλοί μας δεν μπορούσαν να διατηρήσουν το ρυθμό μας, κερδίσαμε 14 σερί παιχνίδια για να γίνουμε πρωταθλητές». 

Στο «Ανφιλντ», η Λίβερπουλ κέρδισε με 2-0 τη Γουλβς και ολοκλήρωσε μία ιστορική σεζόν για τον σύλλογό της, καθώς συγκέντρωσε 97 βαθμούς, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα σε 38 αναμετρήσεις. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι 97 βαθμοί που μάζεψε η ομάδα του Κλοπ θα ήταν αρκετοί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα όλες τις προηγούμενες φορές, εκτός από τα τελευταία δύο χρόνια. Η Τσέσλι κατέλαβε την τρίτη θέση με 72 βαθμούς, ενώ η Τότεναμ έμεινε στην τέταρτη με 71. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε η Αρσεναλ, ενώ στην έκτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έκλεισε με ήττα τη φετινή χρονιά, με 0-2 από την υποβιβασμένη Κάρντιφ. Το «χρυσό παπούτσι» της φετινής Πρέμιερ Λιγκ το μοιράστηκαν οι Μανέ, Σαλάχ και Ομπαμεγιάνγκ, οι οποίοι σημείωσαν από 22 γκολ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή