Ο Τσιτσιπάς γιγαντώνεται με ασύλληπτη ταχύτητα

Ο Τσιτσιπάς γιγαντώνεται με ασύλληπτη ταχύτητα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι  μόλις 20 ετών και ήδη έχει πετύχει πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να ονειρευτεί ένας εικοσάχρονος. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανάγκασε κορυφαίους τενίστες του κόσμου να υποκλιθούν στο ταλέντο του, να μάθουν ελληνικά και πλέον φιγουράρει στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας. Μπορεί ο Ελληνας τενίστας να μην κατέκτησε το τρόπαιο στη Μαδρίτη, αλλά σε αυτή την περίπτωση η αξία του… νικητή έδωσε δόξα στον ηττημένο. Ο 20χρονος ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (0-2), αλλά ο Σέρβος, για χάρη του αθλητή μας, έμαθε… ελληνικά.

«Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου. Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου. Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό. Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα. Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον», είπε ο κορυφαίος των παγκόσμιων κορτ στον πρωταθλητή μας κατά τη διάρκεια της απονομής και, ενώ τα μάτια του νεαρού είχαν βουρκώσει, συνέχισε στα ελληνικά: «Ευχαριστώ, φίλε».

Επόμενη… στάση για τον Τσιτσιπά θα είναι η Ρώμη. Σήμερα αναμένεται να αγωνισθεί στο Internazionali BNL d’ Italia και θα αντιμετωπίσει τον 17χρονο Τζάνικ Σίνερ, ο οποίος θεωρείται παιδί-θαύμα. «Το καλό είναι ότι εγώ τον ξέρω και αυτός δεν με ξέρει», δήλωσε ο νεαρός Ιταλός (262 στην παγκόσμια κατάταξη). Ο Τσιτσιπάς θα πάρει μέρος και στο διπλό.

Στο ίδιο τουρνουά αγωνίζεται και η Μαρία Σάκκαρη. Στο κυρίως ταμπλό αντιμετωπίζει σήμερα την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα. Η Ρωσίδα δεν ξεχωρίζει για το παιχνίδι της στις χωμάτινες επιφάνειες, όμως θεωρείται καλή τενίστρια. Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στην 40ή θέση του κόσμου.

Στους άνδρες, πρώτος «φιγουράρει» ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 12,115 πόντους, δεύτερος είναι ο Ράφα Ναδάλ με 7,945 και τρίτος ο Ρότζερ Φέντερερ με 5,770. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 3,790 και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην κορυφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή