Ποδόσφαιρο: Η επόμενη μέρα για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο: Η επόμενη μέρα για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος του 2019 έγραψε ιστορία για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά», για πρώτη φορά κατέκτησε το νταμπλ, κερδίζοντας με 1-0 την ΑΕΚ, σε ένα πολύ άσχημο σκηνικό στο ΟΑΚΑ, με ελάχιστους φιλάθλους, τεράστια αστυνομική δύναμη, χωρίς όμως και πάλι να λείψουν επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα με ρίψεις αντικειμένων προς δημοσιογράφους και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή όσα συνέβησαν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί από την ηγεσία της να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από τους αθλητικούς χώρους και θυμίζοντας τη διάθεση των προσκλήσεων, τόνισε ότι «αναδεικνύεται η περίπλοκη σχέση μεταξύ ΠΑΕ – συνδέσμων φιλάθλων, η οποία είναι βέβαιο ότι κρύβει σκοπιμότητες και μεγάλα συμφέροντα» και ότι «στην Ελλάδα οι ταραξίες αναβαθμίζονται σε VIP».

Στο αγωνιστικό σκέλος, η καλύτερη ομάδα κέρδισε τον αγώνα χωρίς να παίξει απαραιτήτως καλύτερα, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε εμφατικά την πιο επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο της ιστορίας του, έφτασε τους 10 τίτλους στο ποδόσφαιρο (7 Κύπελλα και 3 Πρωταθλήματα) και ό,τι κι αν συμβεί στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, είναι δεδομένο πως ξεκινά και την επόμενη σεζόν ως απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και των δύο τίτλων. Η ΑΕΚ «βυθίζεται» σε έναν κύκλο εσωστρέφειας, εννέα μήνες μετά την είσοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ και 12 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έπειτα από 24 χρόνια. Η απίστευτη πενταετία που έφερε την Ενωση από τη Γ΄ Εθνική στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ολοκληρώθηκε με επιβλητικό τρόπο, όμως τα τρία συνεχόμενα χαμένα Κύπελλα από τον ΠΑΟΚ, είναι σίγουρα μία από τις πιο άσχημες στιγμές στην ιστορία της ΑΕΚ.

Η παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ είναι αυτή τη στιγμή στον «αέρα» και η ΑΕΚ πρέπει πρώτα από όλα να κάνει τη δική της αυτοκριτική. Οι μεταγραφές των Ντέλετιτς και Αθανασιάδη δείχνουν πως η λογική της ομάδας δεν θα διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η πιθανή επιστροφή του Βράνιες, σε συνδυασμό με τη συντήρηση ενδιαφέροντος του Αραούχο, δείχνουν ότι δεν υπάρχει και ιδιαίτερη δουλειά στο τμήμα σκάουτινγκ. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποχαιρέτησε χθες τους συμπαίκτες του και θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν για την ΑΕΚ.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν τις διακοπές τους και αναμένεται να επιστρέψουν στη βάση τους προς το τέλος Ιουνίου.

• Συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευ. Γραμμένος, με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή