Επίδειξη δύναμης οι Ουόριορς στο ΝΒΑ

Επίδειξη δύναμης οι Ουόριορς στο ΝΒΑ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποφασιστικότητα, η εμπειρία και η ποιότητα των περυσινών πρωταθλητών του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, χαρακτήρισαν τον πρώτο τελικό της δυτικής περιφέρειας που εξελίχθηκε σε «ραψωδία» της ομάδας του Στεφ Κάρι, κόντρα στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς (116-94). Οι «πολεμιστές» εξαφάνισαν τις σημαντικές απουσίες του Κέβιν Ντουράντ και του Ντε Μάρκους Κάζινς και μπορεί το Πόρτλαντ να ήταν ανταγωνιστικό για τρία δωδεκάλεπτα, όμως δεν απείλησε αισθητά τους αντιπάλους του. Ο Στεφ Κάρι, που προερχόταν από τραυματισμό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στους δύο πρώτους γύρους των πλέι οφ έπαιζε συντηρητικά, «μίλησε» στον πρώτο τελικό της Δύσης. Οι Μπλέιζερς έδειξαν να… επιτρέπουν στον καλύτερο σουτέρ του ΝΒΑ και ίσως όλων των εποχών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, να είναι ελεύθερος για να «πυροβολεί» από τη γραμμή του τριπόντου στα περισσότερα «pick ’n’ roll» των Ουόριορς. Αποτέλεσμα της… χαλαρής αμυντικής προσέγγισης του Κάρι; Τριάντα έξι πόντοι, εκ των οποίων οι 24 από τα 9/15 τρίποντα και 7 ασίστ.

Ο Κλέι Τόμπσον με 26 πόντους και ο Ντέιμοντ Γκριν που σκόραρε 12 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, οι οποίοι σε αντίθεση με τους Μπλέιζερς, στην άμυνά τους, ανάγκασαν τους δύο σταρ των φιλοξενουμένων, Ντάμιαν Λίλαρντ και Σι Τζέι Μακ Κόλουμ, να περάσουν δύσκολο βράδυ, καθώς ο πρώτος έφτασε τους 19 πόντους και τις 6 ασίστ, αλλά είχε 4/12 σουτ και ο δεύτερος ήταν ακόμα πιο άστοχος (17 πόντοι, 7/19 σουτ). Ο αδελφός του Στέφ Κάρι, Σεθ σκόραρε τρεις πόντους και 10 ο Τούρκος σέντερ, Ενές Καντέρ από τους ηττημένους.

Οι Ουόριορς ήταν «εκρηκτικοί» στην έναρξη των δύο τελευταίων περιόδων, όταν και δημιούργησαν διψήφιες διαφορές ασφαλείας στο σκορ (ημ. 54-45, 70-53, 97-81).

• Οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχιζαν στις 4 τα ξημερώματα την προσπάθειά τους να προκριθούν στους τελικούς του ΝΒΑ, αντιμετωπίζοντας στον πρώτο τελικό της ανατολικής περιφέρειας, τους Τορόντο Ράπτορς του Κάγουαι Λέοναρντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή