Επιστολή διαμαρτυρίας της ΑΕΚ στον Περέιρα

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΑΕΚ στον Περέιρα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη απογοήτευση και την ολική απόσυρση της εμπιστοσύνης της προς τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα εκφράζει μέσω επιστολής της η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή την αλλαγή της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο σημαντικότερος αγώνας που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε με διαφορετική διαιτητική σύνθεση από αυτήν που είχε δημοσιευθεί και ανακοινωθεί πριν από τον αγώνα. Συγκεκριμένα, ο α΄ βοηθός Τόρστεν Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός στην αίθουσα του Video Assistant Referee. Ο Σίφνερ ήταν κανονικά στο ΟΑΚΑ το Σάββατο ως τέταρτος διαιτητής και ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί ανέλαβε τελικώς τον ρόλο του βοηθού VAR. Πήρε δηλαδή τη θέση του Μπορς, που είχε οριστεί αρχικώς στη συγκεκριμένη θέση.

Η ΑΕΚ μέσω της επιστολής που έστειλε προς τον κ. Περέιρα, την οποία κοινοποίησε στους κ. Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA), Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ) αλλά και την ίδια την ΕΠΟ, ζητεί εντός 24 ωρών την απάντηση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή. Στην επιστολή η ΑΕΚ αναφέρει ότι τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού, αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ. Μεταξύ άλλων, γίνεται και ειδική αναφορά σε συγκεκριμένη φάση πέναλτι (μαρκάρισμα Μάτος σε Λιβάγια στο δεύτερο ημίχρονο), που θεωρήθηκε μη γενόμενη, λόγω λανθασμένης υπόδειξης του βοηθού διαιτητή Μπορς. Παρά το θέμα της εγκυρότητας του τελικού που τίθεται στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Ευάγγελος Ασλανίδης, η ΑΕΚ δεν προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να κάνει ένσταση για τον αγώνα.

• Τη λήξη της συνεργασίας της με τον Ροντρίγκο Γκάλο έπειτα από 4 χρόνια ανακοίνωσε η Ενωση, ευχαριστώντας τον Βραζιλιάνο για την προσφορά του στην ομάδα. Από την πλευρά του, ο Ροντρίγκο Γκάλο είπε: «Υπήρξα πολύ ευτυχής σε αυτά τα τέσσερα χρόνια και έζησα καταπληκτικές στιγμές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή