Φιλίπ: Καμία αλλαγή λόγω των ευρωεκλογών

Φιλίπ: Καμία αλλαγή λόγω των ευρωεκλογών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Καμία μετατόπιση από τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης δεν θα υπάρξει, ακόμη και εάν ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός αναδειχθεί πρώτος σε ψήφους στις ευρωεκλογές, είπε χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, υπογραμμίζοντας ότι η «σταθερότητα είναι αυτή που οδηγεί σε αποτελέσματα».

Σε δηλώσεις της, η επικεφαλής του Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, είχε καλέσει τον πρόεδρο Μακρόν να μιμηθεί το παράδειγμα του στρατηγού Ντε Γκωλ, εγκαταλείποντας την εξουσία σε περίπτωση ήττας του κόμματός του στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Οι σφυγμομετρήσεις εμφανίζουν τα δύο κόμματα να ισοψηφούν με ποσοστά μεταξύ 21% και 24%.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Φιλίπ είπε: «Η κυβερνητική δράση απαιτεί σταθερότητα και προσήλωση στον στόχο. Μόνο έτσι εξασφαλίζουμε αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν οι μεταρρυθμίσεις να εξαρτώνται από τις κάλπες μιας εκλογικής αναμέτρησης, όπως είναι οι ευρωεκλογές». Στο μεταξύ, σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ αναμετρήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι επικεφαλής των συνδυασμών Δημοκρατία σε Κίνηση και Εθνικός Συναγερμός, Ναταλί Λουαζό και Ζορντάν Μπαρντελά. Η 54χρονη κ. Λουαζό επιτέθηκε σφοδρά στον 23χρονο υποψήφιο της Ακροδεξιάς, κατηγορώντας τον για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρηση, ενώ ο Μπαρντελά αντέτεινε ότι ο κυβερνητικός συνδυασμός και η κ. Λουαζό αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων. Στο θέμα της μετανάστευσης, ο Μπαρντελά είπε: «Πρέπει να κλείσουμε τις στρόφιγγες. Ζητώ μία πολιτική αποθάρρυνσης της μετανάστευσης. Να πάψει ο Frontex να είναι υπηρεσία υποδοχής μεταναστών και χρηματοδότησης καταυλισμών και να διακόψουμε τις σχέσεις μας με τη Ζώνη Σένγκεν».

Από τη μεριά της, η Ναταλί Λουαζό υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων, ενισχύοντας τον Frontex με εξοπλισμό και προσωπικό, για να επισημάνει ότι «ο Εθνικός Συναγερμός καταψήφισε πρόταση για υιοθέτηση συστήματος αναγνώρισης των αιτούντων ασύλου στις πύλες της Ε.Ε.». Ο Μπαρντελά κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν τον συνδυασμό του, λέγοντας ότι «αν ο Μακρόν βγει πρώτος, θα νιώσει δικαιωμένος και θα διατηρήσει την παρούσα πολιτική του και την περιφρονητική του στάση απέναντι στον λαό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή