To χρονικό του φιάσκου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ

To χρονικό του φιάσκου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εικόνα στις εξέδρες των επισήμων του ΟΑΚΑ, στον τελικό Κυπέλλου, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, επιβεβαίωσε ότι ακόμα και σε αγώνα, που διεξήχθη «χωρίς θεατές», για λόγους ασφαλείας, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των δύο ομάδων έδωσαν το «παρών» και κατάφεραν να γίνουν πρωταγωνιστές.

Πώς φτάσαμε, όμως, σε αυτό το σημείο;

Mετά τους πρώτους ημιτελικούς αγώνες ήταν βέβαιο ότι για τρίτη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί τελικός Κυπέλλου μεταξύ των «Δικεφάλων» και λόγω των επεισοδιακών προηγούμενων τελικών –το 2017 στο Πανθεσσαλικό και το 2018 στο ΟΑΚΑ– υπήρξε μεγάλος προβληματισμός, ο οποίος έγινε πιο έντονος όταν η πλευρά της ΕΠΟ συνυπολόγισε την πιθανή «ποινή» από την εποπτεύουσα FIFA και οι ΠΑΕ τον κίνδυνο να αρχίσουν το επόμενο πρωτάθλημα με αφαίρεση βαθμών και με κλειστές τις έδρες τους.

Από την πλευρά των δύο φιναλίστ έπεσε η σκέψη ο τελικός να γίνει σε άλλη χώρα, όμως ήταν πολύ αργά για τη λήψη και κυρίως για την υλοποίηση μια τέτοιας απόφασης.

Ο τελικός θα διεξαγόταν στο ΟΑΚΑ, όμως το θέμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ήταν αυτό της παρουσίας των φιλάθλων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε αποφασίσει αρκετές ημέρες πριν το ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε απαγόρευση έκδοσης εισιτηρίων και ότι ο τελικός θα γίνει με λίγους προσκεκλημένους. Οι δύο φιναλίστ και η ΕΠΟ ζήτησαν την έκδοση εισιτηρίων και εμφανίστηκαν να διαφωνούν με την υπουργική απόφαση.

Oμως, πηγές προσκείμενες στον υφυπουργό Αθλητισμού, υποστήριζαν ότι και η πλευρά του ποδοσφαίρου συναίνεσε στην απόφαση για τη μη έκδοση εισιτηρίων, αλλά δεν την υιοθέτησε για να μην προκληθούν αντιδράσεις από τους φιλάθλους. Οσον αφορά τον αριθμό των προσκλήσεων, από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού άναψε πράσινο φως για έκδοση 1.500. Ωστόσο, στη δεύτερη σύσκεψη που έγινε η αστυνομία ζήτησε στις δύο ομάδες να δοθούν από 120 προσκλήσεις. Από τη ΓΓΑ έλεγαν ότι παρά τις προς τα έξω αντιδράσεις οι ομάδες συναίνεσαν στη μείωση του αριθμού. Η τελική κατανομή των προσκλήσεων ήταν 640 για την ΕΠΟ και από 120 για τους δύο φιναλίστ. Μάλιστα, είχε αποφασιστεί ότι οι φίλαθλοι των ομάδων θα τοποθετούνταν σε διαφορετικές θύρες. Οι ομάδες ζήτησαν από την ΕΠΟ να πάρουν επιπλέον από 100 προσκλήσεις από αυτές που θα διαχειριζόταν η ομοσπονδία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η ΕΠΟ έδωσε τις προσκλήσεις για τις θύρες Ρ1 και Ρ2, όμως από εκείνη τη στιγμή υπήρχε η καχυποψία σε κάθε ομάδα ότι ο αντίπαλος θα διαθέσει τις προσκλήσεις στους φανατικούς οπαδούς του. Τελικά έκαναν και οι δύο το ίδιο: Διέθεσαν τις προσκλήσεις στα επίσημα στους πιο «σκληρούς» οπαδούς τους. Η ΕΠΟ δεν μπόρεσε ούτε να ελέγξει, ούτε να προνοήσει, ούτε να αντιδράσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή