Τέσσερις ιστορικοί ναυταθλητικοί όμιλοι εκπέμπουν SOS για το μέλλον της μαρίνας στην Καλλιθέα

Τέσσερις ιστορικοί ναυταθλητικοί όμιλοι εκπέμπουν SOS για το μέλλον της μαρίνας στην Καλλιθέα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία της μαρίνας Καλλιθέας, καθώς και το μέλλον του ναυταθλητισμού στην πόλη αναδείχτηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου των ναυταθλητικών ομίλων, παρουσία του Γ.Γ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γ.Γ. Απόστολου Παπαθανασίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, οι πρόεδροι των τεσσάρων ναυταθλητικών ομίλων, Ανδρέας Αντωνόπουλος (ΝΟΤΚ), Σπύρος Πούλος (ΣΕΑΝΑΤΚ), Ιωάννης Σαμαρτζής (ΝΑΟΕΦ) και Αριστείδης Ρούσσης (ΙΟΠ ΔΕΗ), αναφερόμενοι στα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν, έκαναν λόγο για «πολεμική που έχει ξεκινήσει εναντίον τους» ο απερχόμενος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, και ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της μαρίνας ΝΠΔΔ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ», Κώστας Ευσταθίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ιστορικών ναυταθλητικών ομίλων, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, «προσπαθεί να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για τους ομίλους στην κοινωνία της Καλλιθέας. Δυσφημίζει επανειλημμένως από έδρας του δημοτικού συμβουλίου και από τα ΜΜΕ την υπόληψη και την ιστορία των ομίλων, αγνοώντας επιδεικτικά τη συμβολή τους στην κοινωνία της Καλλιθέας και γενικότερα στην ανάπτυξη και διάδοση του ναυταθλητισμού στη χώρα μας».

Οι πρόεδροι των ναυταθλητικών ομίλων πρόσθεσαν πως ο κ. Καρνάβος «προσβάλει με τη στάση του τις Ολυμπιακές, Παγκόσμιες και Εθνικές διακρίσεις τους».

Μάλιστα, πρόσθεσαν πως οι εκπρόσωποι του δήμου Καλλιθέας έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον μελών των τεσσάρων ναυταθλητικών ομίλων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία προβλημάτων στη λειτουργία και στόχο την μετατροπή της ναυταθλητικής μαρίνας σε τουριστική.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου, η ναυταθλητική μαρίνα είναι ελλιπώς συντηρημένη, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για την ζωή και την περιουσία των χρηστών.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους τέσσερις ναυταθλητικούς ομίλους, οι πλωτές προβλήτες δεν διαθέτουν καδένες συγκράτησης και το πυροσβεστικό σύστημα δεν λειτουργεί.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΙΟ, Απόστολος Παπαθανασίου, υπογράμμισε και καυτηρίασε την απουσία του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, από τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα «OPEN EUROPEAN FINN ATHENS 2019», που διεξήχθη στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις από τις 10 έως 18 Μαΐου 2019.

Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν εμφανίστηκε, παρά το γεγονός ότι είχε προσκληθεί επισήμως στις τελετές έναρξης και λήξης του Διεθνούς Πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετείχαν 90  παγκοσμίως, κορυφαίοι ιστιοπλόοι, και κρίθηκε η πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

Οι τέσσερις ναυταθλητικοί όμιλοι ανακοίνωσαν ότι παραμένουν ανοικτοί σε διάλογο, χτυπώντας την κλειστή πόρτα του δημάρχου μέχρι να ανοίξει από τον ίδιο ή από τον επόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή