Στους τελικούς ξανά οι Ουόριορς

Στους τελικούς ξανά οι Ουόριορς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ την τελευταία πενταετία και αυτό καταδεικνύουν σε κάθε νέα πρόκληση. Χωρίς τον τραυματία σούπερ σταρ τους, Κέβιν Ντουράντ, κατάφεραν να κερδίσουν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς πολύ άνετα με 4-0 στη σειρά των τελικών της Δύσης και έτσι πήραν το εισιτήριο για πέμπτη συνεχόμενη φορά στους τελικούς του ΝΒΑ.

Μόλις άλλη μία ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ έχει προκριθεί σε πέντε συνεχόμενους τελικούς και αυτή ήταν οι Μπόστον Σέλτικς του Μπιλ Ράσελ (1957-1966).

Στον τέταρτο τελικό της Δύσης, οι Ουόριορς επικράτησαν των Μπλέιζερς με 119-117 στην παράταση, χάρη στις εκπληκτικές εμφανίσεις των Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν. Ο Κάρι σκόραρε 37 πόντους (11/25 σουτ, 7/16 τρίποντα), «μάζεψε» 13 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ, την ώρα που ο Γκριν πρόσθεσε 18 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ενώ ήταν εξίσου αποτελεσματικός στην παράταση. Οι δυο τους έγιναν το πρώτο δίδυμο συμπαικτών στην ιστορία των πλέι οφ με τριπλ νταμπλ στον ίδιο αγώνα.

Ο 30χρονος πλεϊμέικερ των «πολεμιστών» πραγματοποίησε εξαιρετική σειρά χωρίς τον Ντουράντ, με 36,5 πόντους, 7,3 ασίστ και 8,3 ριμπάουντ. Οι Ουόριορς περιμένουν πλέον τον αντίπαλό τους στους τελικούς, που θα είναι είτε οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο είτε οι Τορόντο Ράπτορς του Καουάι Λέοναρντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή