Μπάσκετ: Η επόμενη ημέρα για τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Η επόμενη ημέρα για τον Ολυμπιακό

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To «μετέωρο» βήμα του Ολυμπιακού προς το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και οι αλυσιδωτές συνέπειες που θα υπάρξουν μέχρι την οριστικοποίηση του υποβιβασμού οδηγούν στον απολογισμό του ανένδοτου αγώνα «μέχρι τέλους». Το… τέλος είναι ο υποβιβασμός των «ερυθρολεύκων» από την Α1 κατηγορία, ύστερα από 55 χρόνια παρουσίας σε αυτήν και πλέον ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας είναι πολύπλοκος. Εν αρχή είναι η διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τους αδελφούς Αγγελόπουλους για την τρέχουσα περίοδο που ολοκληρώθηκε. Υπάρχουν, όμως, συμβόλαια που πρέπει να πληρωθούν για να αποφευχθούν πιθανές προσφυγές στη FIBA ή τουλάχιστον να γίνουν διακανονισμοί, κυρίως με όλους τους ξένους παίκτες που είχαν απομείνει στη διάθεση του Μπλατ. Η δεδομένη χρονική καθυστέρηση πληρωμών όλων των μελών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, όπως επιβεβαιώθηκε από τη διαρροή του ηχητικού μηνύματος του Γιώργου Πρίντεζη, έχει προκαλέσει συσσώρευση χρεών και, σύμφωνα με πληροφορίες, «αγγίζει» το 60-70% του φετινού προϋπολογισμού.

Το δεύτερο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι η αποδοχή του ή όχι από την κεντρική διοίκηση της Αδριατικής Λίγκας και τις άλλες ομάδες των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στη συνεδρίασή τους μεθαύριο. Αν αποδεχθεί το αίτημα ένταξής του η Λίγκα, θα το κάνει με συμφωνία τριετούς συμμετοχής. Είναι αμφίβολο αν οι «ερυθρόλευκοι» θελήσουν να δεσμευτούν για το ίδιο διάστημα, στην περίπτωση που «ζυγίσουν» στην πράξη ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους φιλάθλους τους για τους ξένους αντιπάλους τους, το προϊόν δεν είναι εμπορικό και ελκυστικό, καθώς κι αν διαπιστωθεί κόπωση από τα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό που μπορεί να είναι και διπλά σε βάθος αρκετών εβδομάδων…

Στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει με εφηβική ομάδα, γιατί δεν θα έχει καμία πιθανότητα ανόδου, αν θέλει να επιστρέψει στην Α1 την περίοδο 2020-2021. Θεωρείται, όμως, και απίθανο να παίξει με τους υπάρχοντες Ελληνες και διεθνείς παίκτες του στο ίδιο πρωτάθλημα, κι εξίσου ανέφικτο να δεχτούν οι ίδιοι οι παίκτες…

Το τρίτο «αγκάθι» είναι η απώλεια του τηλεοπτικού συμβολαίου με το συνδρομητικό κανάλι για την επόμενη περίοδο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΚΑΕ έχει γλιτώσει από την αποζημίωση που θα έπρεπε να καταβάλει λόγω της αποχώρησής της από τα πλέι οφ, επειδή το συνδρομητικό δεν είχε προβλέψει ρήτρα τέτοιας ακραίας ενέργειας… Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιχειρεί να σβήσει το «στίγμα» του Ολυμπιακού από τον ΕΣΑΚΕ, ζητώντας να ορισθεί αντικαταστάτης του εκπροσώπου του Ολυμπιακού στην ομάδα εργασίας για τις αλλαγές της επόμενης περιόδου ύστερα από τον υποβιβασμό των «ερυθρολεύκων» και θέλοντας να τονώσει την ενότητα με τις άλλες ομάδες που συνεχίζουν στα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή