Η FIFA ανοίγει τα χαρτιά της

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα στις 9.30 π.μ. στα γραφεία της ΕΠΟ ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA Μπιορν Βασάλο, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένου, και του εκτελεστικού γραμματέα, Αλ. Δέδε. Η συνέντευξη Τύπου θα αρχίσει μιάμιση ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και σε αυτήν ο κ. Βασάλο, που είναι επιφορτισμένος με την παρακολούθηση των τεκταινομένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της FIFA.

Αλλωστε, στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, τον περασμένο Απρίλιο, διαβάστηκε επιστολή της γενικής γραμματέως της ΕΠΟ, Φάτμα Σαμούρα, που προϊδέαζε για τη λήψη νέων μέτρων επειδή δεν σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σε τομείς όπως η καταπολέμηση της βίας και άλλοι. Στην επιστολή αναφερόταν ότι, ενώ έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος σε θέματα όπως η δομή και διοίκηση της ΕΠΟ, η διαιτησία, η λειτουργία των δικαστικών οργάνων, η χειραγώγηση αγώνων και η επικοινωνία, δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα της βίας, ενώ και για τα περισσότερα από τα υπόλοιπα θέματα η πρόοδος που έχει παρουσιαστεί δεν είναι ικανοποιητική. Στην ίδια συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ ο πρόεδρος της «επιτροπής παρακολούθησης», Χέμπερτ Χούμπελ, είχε τονίσει ότι και η επιλογή του Grexit είναι πάνω στο τραπέζι, ενώ για το θέμα της καταπολέμησης της βίας είχε πει: «Εχετε μεγάλο πρόβλημα με τη βία. Πρέπει εσείς οι ομάδες να δείτε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Να βρίσκετε και να αποκλείετε τους ενόχους από τα γήπεδα. Να τους απομονώνετε και να μην τα περιμένετε όλα από το κράτος».

Επίσης είχε ταχθεί κατά της απόφαση της Σούπερ Λιγκ να διατηρήσει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του συνεταιρισμού τον Β. Γκαγκάτση, παρά την ποινή που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Στη FIFA έχει ήδη κατατεθεί έκθεση της «επιτροπής παρακολούθησης», που δεν είναι θετική για την ΕΠΟ, αλλά και από τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα Πετρ Φούσεκ, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στην καθημερινότητα της Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, τον περασμένο Ιανουάριο έγινε στη FIFA συνάντηση με θέμα την ΕΠΟ, παρουσία των μελών της «επιτροπής παρακολούθησης» του Φούσεκ και του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Κατά το προηγούμενο διάστημα την αντίθεση της FIFA προκάλεσε η απόλυση του Ι. Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ σίγουρα υπάρχει προβληματισμός για την άδειες κερκίδες διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, αλλά και για την εικόνα στη θύρα των επισήμων με τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο ομάδων.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Μπιορν Βασάλο αναμένεται να ανακοινωθεί η συνέχιση της παραμονής του ειδικού εμπειρογνώμονα Πετρ Φούσεκ, για έναν ακόμη χρόνο πιθανόν με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ακόμη, δεν αποκλείεται να γίνει αναφορά στον επικεφαλής της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, το οποίον ο ίδιος ο Βασάλο είχε παρουσιάσει στους Ελληνες δημοσιογράφους στις 9/8/2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή