Παραμένουν η επιτροπεία και ο Περέιρα

Παραμένουν η επιτροπεία και ο Περέιρα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έναν ακόμα χρόνο θα παραμείνει στην ΕΠΟ η επιτροπεία της FIFA, όπως ανακοίνωσε χθες στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της FIFA, Mπιορν Βασάλο.

Συγκεκριμένα, η παρουσία του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα και των άλλων δύο μελών που ασχολούνται με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ, ανανεώνεται για ένα χρόνο.

Η παραμονή Περέιρα «πέρασε» χωρίς αντιδράσεις στη συνέχεια από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Μόνο ο αναπληρωτής πρόεδρος Νίκος Βακάλης έθεσε θέμα, λέγοντας ότι η παρουσία του Περέιρα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη καχυποψία, όμως ο Βασάλο ξεκαθάρισε ότι η επιλογή των μελών της ΚΕΔ είναι θέμα της FIFA και διαφώνησε με την άποψη του Βακάλη.

Στην ΕΠΟ για έναν ακόμα χρόνο παραμένει και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, Πετρ Φούσεκ, που ζει στην Αθήνα και βρίσκεται καθημερινά στο Πάρκο Γουδί παρακολουθώντας και συμβάλλοντας στη λειτουργία της ομοσπονδίας.

Οσον αφορά την Επιτροπή Παρακολούθησης, η αποστολή της θα ολοκληρωθεί έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας στις 31/7/2019. Ο μόνος που θα παραμείνει ως σύμβουλος θα είναι ο επικεφαλής της επιτροπής Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο Βασάλο μίλησε και για στρατηγική αποχώρησης της FIFA από την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα μιλώντας στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, λέγοντας ότι αν γίνουν όσα έχουν συμφωνηθεί, η ΕΠΟ θα μπορεί σε λίγους μήνες να λειτουργήσει μόνη της. Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της FIFA είπε: «Τέθηκαν συγκεκριμένα θέματα, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέματα για τη διοίκηση, τη διαιτησία, το κομμάτι της επικοινωνίας, την επιβολή ποινών και τα θέματα της βίας. Αυτά κουβεντιάσαμε. Η ατζέντα παραμένει η ίδια και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα τελευταία 2,5 χρόνια προσπαθήσαμε να πάμε μπροστά. Κοιτάμε τώρα την 3η χρόνια και στηρίζουμε τη διοίκηση αυτή για να δούμε αποτελέσματα. Εχει πάντα μεγάλη σημασία η αυτονομία των αποφάσεων από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Δώσαμε μεγάλη στήριξη στη διοίκηση της ΕΠΟ. Διαβάζουμε πως ο κ. Φούσεκ μπορεί να είναι πάνω από τον Γραμμένο. Δεν είναι έτσι, αλλά δεν είμαστε εδώ για να τρώμε παγωτό και να κοιμόμαστε. Ξαναλέω γίνονται σε ένα τοξικό περιβάλλον όλα αυτά. Οι FIFA και UEFA έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και έχουν στηρίξει την ΕΠΟ για να φτιαχτούν οι δομές και να λειτουργεί ακόμα πιο καλά η διαιτησία. Ερχομαι με αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη Ζυρίχη. Εχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλά επίπεδα αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Είναι μια ευκαιρία να δείξετε στον κόσμο ότι η ΕΠΟ μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου της, τον επόμενο χρόνο».

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίστηκε ο Βασίλης Χατζηπαναγής να οριστεί εφεξής «πρεσβευτής» όλων των αναπτυξιακών και κοινωνικών προγραμμάτων της Ομοσπονδίας.

Οσον αφορά τον τρόπο τέλεσης του Κυπέλλου, θα αποφασιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή