ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέα νίκη Χάμιλτον αφιερωμένη στον Λάουντα

Νέα νίκη Χάμιλτον αφιερωμένη στον Λάουντα

Νίκη αφιερωμένη στον αποδημήσαντα μη εκτελεστικό πρόεδρο της Μερσέντες, Νίκι Λάουντα, σημείωσε ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον στο Μόντε Κάρλο χθες, σε έναν συναρπαστικό αγώνα όπου για πρώτη φορά φέτος η Μερσέντες δεν πήρε, εκτός της νίκης, και τη δεύτερη θέση.

Παρά τα προβλήματα που είχαν με τα λάστιχά τους οι δύο Μερσέντες, ο Χάμιλτον κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση, ενώ ο Βάλτερι Μπότας τερμάτισε τρίτος, με δεύτερο τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι. «Πάλεψα έχοντας το πνεύμα του Νίκι,» είπε ο Χάμιλτον μόλις έβγαλε το κράνος του, που και αυτό ανέγραφε «Λάουντα». «Αυτή ήταν μια νίκη που ήταν αντάξια του Νίκι», είπε στην ενδοσυνεννόηση με τον Χάμιλτον ο διευθυντής της Μερσέντες, Τότο Βολφ, μόλις ο Βρετανός πήρε την καρό σημαία.

«Η μέρα αυτή ήταν για τον Νίκι, αλλά θα είναι πάντα μαζί μας», είπε και ο Φέτελ, ικανοποιημένος για την καλύτερή του θέση φέτος, η οποία ήρθε χάρη και στην ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Μαξ Φερστάπεν.

Ετσι ο Χάμιλτον αύξησε το προβάδισμά του στους πιλότους από 7 σε 17 πόντους, ενώ η διαφορά στους κατασκευαστές μεταξύ της Μερσέντες και της Φεράρι είναι στους 118 βαθμούς.