Δυνατό τεστ Εθνικής πριν από την Ιταλία

Δυνατό τεστ Εθνικής πριν από την Ιταλία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον… εξομοιωτή βάζει απόψε ο Αγγελος Αναστασιάδης τους παίκτες της Εθνικής. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει στην Αττάλεια (9 μ.μ. Cosmotesport 2) την Τουρκία, αλλά στο βάθος του μυαλού τόσο του ομοσπονδιακού τεχνικού όσο και των διεθνών βρίσκεται η Ιταλία.

Λίγες μέρες πριν από το μεγάλο ραντεβού με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Euro (8/6), η αποψινή αναμέτρηση μοιάζει να είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό φιλικό. Η Εθνική θέλει να μετρήσει δυνάμεις απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε ιδανικά τη δική της πορεία στα προκριματικά (νίκες με Αλβανία εκτός και με Μολδαβία εντός) και η οποία –όπως και η Ελλάδα– περιμένει στο σπίτι της στις 8 Ιουνίου μια παγκόσμια πρωταθλήτρια (Γαλλία). Συνεπώς, και ο Σενιόλ Γκιουνές αναμένεται να χρησιμοποιήσει κόντρα στην Ελλάδα όλα τα «βαριά χαρτιά» του, κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολη την αποψινή πρόβα.

Η Εθνική μας ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Απελντορν της Ολλανδίας, με τους διεθνείς να ενσωματώνονται σταδιακά.

Η ισοπαλία στη Βοσνία και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε (επιστροφή από 2-0) έδειξε ότι η Εθνική διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσει κάτι καλό στον όμιλό της, όμως για να συμβεί αυτό και… μαθηματικά θα πρέπει στα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν να καταφέρει να συγκεντρώσει το λιγότερο τέσσερις βαθμούς. Να μην χάσει, δηλαδή, από το φαβορί Ιταλία και να κερδίσει την Αρμενία.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει για αυτή την τελευταία πρόβα σε τρεις παίκτες-κλειδιά. Στους δύο κεντρικούς αμυντικούς του, τον Παπασταθόπουλο, που χθες αγωνιζόταν με τη φανέλα της Αρσεναλ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, και τον Μανωλά, που οι υποχρεώσεις του με τη Ρόμα στο καμπιονάτο ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. Τέλος, εκτός είναι και ο Δώνης, που γνώρισε την πίκρα του υποβιβασμού στη 2η κατηγορία της Γερμανίας πριν από λίγα 24ωρα με τη Στουτγάρδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή