Χαμηλοί τόνοι ΣΕΓΑΣ για Κυτέα, Καραλή

Χαμηλοί τόνοι ΣΕΓΑΣ για Κυτέα, Καραλή

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ θα παραπεμφθεί η καταγγελία του Εμμανουήλ Καραλή κατά του Δημήτρη Κυτέα, προπονητή του Κώστα Φιλιππίδη.

Η καταγγελία αφορά ρατσιστική συμπεριφορά. Στο μεταξύ, χθες, οι δύο αθλητές βρέθηκαν στην ίδια πτήση με προορισμό τη Στοκχόλμη, όπου σήμερα θα πάρουν μέρος στον τρίτο αγώνα του Ντάιαμοντ Λιγκ. Στη διοργάνωση τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν επίσης ο Μίλτος Τεντόγλου και η Ελένη Πόλακ.

Η ανώτατη αρχή του στίβου της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, έχει ως στόχο να μην δοθεί διάσταση στο περιστατικό, ώστε οι αθλητές να μείνουν αφοσιωμένοι στους στόχους της προολυμπιακής χρονιάς. Να θυμίσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σεζόν στον ανοικτό στίβο.

«Από την περασμένη εβδομάδα, που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, καλέσαμε τους εμπλεκομένους σε συνάντηση, στην οποία τονίσαμε την ανάγκη αποφυγής κάθε περαιτέρω κλιμάκωσης καθώς και την ανάγκη να κρατηθούν οι αθλητές μακριά από αντιπαραθέσεις και να αφεθούν απερίσκεπτοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Το θέμα θα απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ (5/6) με το ερώτημα της παραπομπής στη δικαστική επιτροπή της ομοσπονδίας, που είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει και να επιβάλει τυχόν πειθαρχικές κυρώσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι η ομοσπονδία είναι κάθετη απέναντι σε συμπεριφορές αντίθετες προς τα αθλητικά ιδεώδη και ιδιαίτερα σε συμπεριφορές που συνιστούν διακρίσεις και μάλιστα ρατσιστικού χαρακτήρα.

Το περιστατικό ανάμεσα στον έμπειρο προπονητή και στον νεαρό, καταξιωμένο σε παγκόσμιο επίπεδο αθλητή έχει προβληματίσει την ευρύτερη οικογένεια του κλασικού αθλητισμού, ενώ κορυφαίοι αθλητές, όπως η Στεφανίδου, η Κυριακοπούλου κ.ά., έχουν βρεθεί, με τοποθετήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο πλευρό του Εμμανουήλ Καραλή. «Αυτό που με ενδιαφέρει ως προπονητή είναι οι δύο αθλητές να ασχοληθούν με την προπόνησή τους και να μείνουν προσηλωμένοι στους αγωνιστικούς στόχους τους», δήλωσε στην «Κ» ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή