«Σπέρνει» ελπίδες ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ρολάν Γκαρός

«Σπέρνει» ελπίδες ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ρολάν Γκαρός

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χώμα και νερό είναι όλα όσα γεννιούνται και φυτρώνουν». Με αυτό το αρχαίο γνωμικό του Ξενοφάνη επέλεξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να γιορτάσει την πρόκρισή του, για πρώτη φορά, στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο τενίστας στα χωμάτινα γήπεδα του φημισμένου γκραν σλαμ φέρεται αποφασισμένος να «σπείρει» ακόμα μία επιτυχία στην καριέρα του.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας επικράτησε του Ούγκο Ντελιέν με 3-1 (4-6, 6-0, 6-3, 7-5), ύστερα από έναν εξαιρετικό αγώνα που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια του οποίου ο αθλητής από τη Βολιβία αποδείχθηκε δυσκολότερος αντίπαλος απ’ ό,τι αρχικά φαινόταν. Ο πρωταθλητής μας έχασε το πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο ήταν εντυπωσιακός. «Εσπασε» τρεις φορές το σερβίς του αντιπάλου του και ισοφάρισε. Στο τρίτο δεν απέφυγε τα λάθη, δυσκολεύτηκε από τα drop shot του αντιπάλου του, αλλά κατάφερε, έστω και δύσκολα, να περάσει μπροστά. Στο τέταρτο και καθοριστικό ο Ντελιέν προηγήθηκε και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 4-2. Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, προηγήθηκε και πήρε τη νίκη. Στη συνέχεια υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους θαυμαστές του. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Φίλιπ Κραΐνοβιτς. Ο Σέρβος νίκησε τον Ισπανό Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα με 6-4, 6-4, 6-7, 3-6, 8-6.

Σήμερα αγωνίζεται η Μαρία Σάκκαρη. Θα αντιμετωπίσει την Κατερίνα Σινιάκοβα. Με την Τσέχα έχουν βρεθεί δύο φορές αντιμέτωπες σε γκραν σλαμ και έχουν από μία νίκη.

Στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε και ο Ρότζερ Φέντερερ. Νίκησε τον Γερμανό Οσκαρ Οτ με 6-4, 6-3, 6-4. Ο πρωταθλητής του Ρολάν Γκαρός του 2009 θα αγωνιστεί για 14η φορά στον τρίτο γύρο του παρισινού γκραν σλαμ. Αντίπαλός του θα είναι ο 20χρονος Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία). Ο Σταν Βαβρίνκα απέκλεισε τον Κριστιάν Γκαρίν με 6-1, 6-4, 6-0. Ο Κέι Νισικόρι επικράτησε του Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά με 4-6, 6-4, 6-4, 6-4 και ο Λάσλο Ντερέ του Αλεξέι Ποπίριν με 6-4, 7-6, 6-4. Η αναμέτρηση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον Μάριν Τσίλιτς διήρκεσε 4,5 ώρες. Επικράτησε ο Ντιμιτρόφ με 6-7, 6-4, 4-6, 7-6, 6-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή