Συνεχίζει με Εμερι η Αρσεναλ, φέρνει Χόντσον-Οντόι ο Σάρι

Συνεχίζει με Εμερι η Αρσεναλ, φέρνει Χόντσον-Οντόι ο Σάρι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συντριπτική νίκη της Τσέλσι επί της Αρσεναλ με 4-1 στον προχθεσινό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στο Μπακού ήταν το τελευταίο ματς του Εντέν Αζάρ με τους «μπλε» και το κύκνειο άσμα στην καριέρα του τερματοφύλακα της Αρσεναλ, Πετρ Τσεχ, αλλά διατηρεί στη θέση τους τούς δύο προπονητές, Μαουρίτσιο Σάρι και Ουνάι Εμερι.

Η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου, σε συνδυασμό με την πρόκριση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ από το πρωτάθλημα, καθιστούν επιτυχημένη τη χρονιά για τον κ. Σάρι, που στο Αζερμπαϊτζάν κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της προπονητικής καριέρας του. Αμετακίνητος φαντάζει και ο κ. Εμερι, παρά την πλήρη αποτυχία της Αρσεναλ φέτος, και ήδη σχεδιάζει την ευρεία ανανέωση του ρόστερ των «κανονιέρηδων».

Εξι χρόνια πριν, η Τσέλσι κατακτούσε το πρώτο της Γιουρόπα Λιγκ, με τον Αζάρ αλλά και τον Τσεχ στη σύνθεσή της. Πλέον ο Τσεχ, που δέχθηκε δύο τέρματα από τον Αζάρ προχθές, εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο για να επιστρέψει στην Τσέλσι σε διοικητικό πόστο, ενώ ο Αζάρ επιβεβαίωσε ότι φεύγει από το Λονδίνο και προορισμός του θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

«Είναι δύσκολος ώσπου να τον μάθεις, αλλά σπουδαίος», είπε για τον Αζάρ ο κ. Σάρι, υπό μορφήν αποχαιρετισμού για τον Βέλγο διεθνή, που σύντομα αναμένεται να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στη Ρεάλ. Αυτό, πάντως, δεν μετρίασε τη χαρά του Ιταλού προπονητή: «Είμαι τυχερός που βρίσκομαι στην Τσέλσι, έναν από τους καλύτερους συλλόγους στην Πρέμιερ Λιγκ», δήλωσε. Οσο για τον διάδοχο του Αζάρ, αυτός –σύμφωνα με τον αμυντικό της Τσέλσι, Νταβίντ Λουίζ– θα είναι ο Κάλουμ Χόντσον-Οντόι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή