ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Πλατινί σπάει τη σιωπή του για το «ελβετικό κατεστημένο του ποδοσφαίρου»

Ο Πλατινί σπάει τη σιωπή του για το «ελβετικό κατεστημένο του ποδοσφαίρου»

O πρώην πρόεδρος της UEFA και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μισέλ Πλατινί, εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος αναμένεται να ανανεώσει τη θητεία του στην προεδρία της οργάνωσης.

Ο Πλατινί, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι, εξέφρασε το θυμό του προς τον Σεπ Μπλάτερ -τον οποίο ετοιμαζόταν να διαδεχθεί στην προεδρία της FIFA πριν καθαιρεθούν και οι δύο αιφνιδίως το 2015-, τον Ινφαντίνο, υποστηρίζοντας ότι του πήρε τη θέση και ότι δεν του έχει ξαναμιλήσει έκτοτε, αλλά και εναντίον της ίδιας της FIFA και του ελβετικού κατεστημένου, που όπως δήλωσε συνωμότησε εναντίον του.

Ο Γάλλος παλαίμαχος κατηγόρησε μάλιστα τον Ινφαντίνο –με αφορμή την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών-, ότι πότε δεν υποστήριξε το γυναικείο ποδόσφαιρο.

«Γελούσε με το γυναικείο ποδόσφαιρο, δεν το πίστευε καθόλου», είπε χαρακτηριστικά ο Πλατινί. Πηγές στον κύκλο του Ινφαντίνο αμέσως απέρριψαν τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τις ως «αξιολύπητες».

Ο Πλατινί, ο οποίος υπεξαίρεσε δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα από τη FIFA, με εντολές Μπλάτερ, έχει ήδη εκτίσει τρεισήμισι από τα τέσσερα χρόνια του αποκλεισμού του από το ποδόσφαιρο. Δεν μετανιώνει, όπως λέει και δεν αποδέχεται ότι υπήρξαν παρατυπίες στους χειρισμούς του.

Με πληροφορίες από Guardian