Μπάσκετ: Στους τελικούς με «σκούπα» ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Στους τελικούς με «σκούπα» ο Παναθηναϊκός

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στους τελικούς των πλέι οφ πήρε ο Παναθηναϊκός για 16η συνεχόμενη περίοδο, φτάνοντας αήττητος στην πρόκριση, κόντρα στο Περιστέρι (82-75), αλλά θα χρειαστεί να περιμένει τον αντίπαλό του μετά την ολοκλήρωση της σειράς του έτερου ημιτελικού, με την ΑΕΚ να χρειάζεται μία ακόμη νίκη, καθώς προηγείται με 2-1, έναντι του Προμηθέα και έχει δύο ευκαιρίες να την πετύχει.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα για δεύτερη φορά στην έδρα του Περιστερίου. Με απόντες τους Λεκαβίτσιους και Βουγιούκα, εμφανίστηκε μόνο… σωματικά χθες στο «Ανδρ. Παπανδρέου» και εκτός κλίματος αγώνα για το μεγαλύτερο διάστημα, και τον Καλάθη να αναλώνεται σε… κοκορομαχίες με τον νεαρό Καράμπελα.

Ενα επιθετικό κρεσέντο του MVP χθες Λοτζέσκι (22 π.) στο φινάλε με συνεχόμενες τρίποντες «οβίδες» χάρισε τη νίκη στους «πράσινους» σε ένα ματς στο οποίο ο Πιτίνο θα έχει πολλά να τους πει.

Νωρίτερα, η ΑΕΚ, που ήταν επιβλητική στον τρίτο ημιτελικό (88-60) και αντέδρασε μετά την ήττα του δεύτερου αγώνα, στην Πάτρα, κινδυνεύει να παίξει κεκλεισμένων των θυρών στον πρώτο τελικό. Ο αθλητικός δικαστής επέβαλε ποινή αποκλεισμού της έδρας της για μία αγωνιστική, εξαιτίας επεισοδίων, ρίψης καπνογόνου και εισβολής οπαδού στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΑΕΚ θα καταθέσει έφεση, όμως το ζητούμενο είναι σε ποιο παιχνίδι θα εκτίσει την ποινή, αν δεν αλλάξει η απόφαση. Αν η ΑΕΚ παίξει και πέμπτο αγώνα με τον Προμηθέα (δεν έχουν ορισθεί οι ημερομηνίες του 4ου και του 5ου αγώνα) και η έφεση εκδικασθεί νωρίτερα, θα παίξει με κόσμο στον πρώτο τελικό.

Στο ΟΑΚΑ, ενώπιον τριών χιλιάδων φίλων της ΑΕΚ, οι παίκτες και ο προπονητής τους, Λούκα Μπάνκι, θέλοντας να αποδείξουν ότι διαθέτουν ποιοτικότερη ομάδα από τον αξιόμαχο και φιλόδοξο Προμηθέα, δεν άφησαν περιθώριο ελπίδας και πιθανοτήτων στη διεκδίκηση της νίκης από την ομάδα της Πάτρας. Eξαιρουμένου του δευτέρου δεκαλέπτου, στο οποίο ο Προμηθέας είχε απόδοση παρόμοια με αυτή του δευτέρου ημιτελικού, αλλά χωρίς και την ανάλογη διάρκεια, η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική. Ο καλός επιθετικός ρυθμός της ΑΕΚ και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (61%) προήλθαν από την άμυνά της, που προκάλεσε 22 λάθη των φιλοξενουμένων.

Μπορεί η ΑΕΚ να τελείωσε το παιχνίδι με 16 λάθη και η διαφορά να μην είναι μεγάλη, αλλά «τιμώρησε» με πόντους τα περισσότερα λάθη του Προμηθέα. Στο τρίτο δεκάλεπτο (74-42), η διαφορά του σκορ «εκτοξεύθηκε» άνω των 30 πόντων (ο Ξανθόπουλος ευστόχησε σε τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου), με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 38-15 και τον Προμηθέα να πελαγοδρομεί και ουσιαστικά να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ο Αμερικανός Τζέρεμι Γιορκ είχε την καλύτερη εμφάνισή του στις 45 ημέρες που παίζει στην ΑΕΚ, ενώ οι Χάντερ και Τζέιμς πρόσφεραν 26 πόντους εντός της ρακέτας. «Καθίζηση» έπαθαν και οι πέντε εκ των ξένων παικτών του Προμηθέα, με τους Χολ (11 π.) και Τσαϊρέλη (13 π.) να είναι οι μοναδικοί που σημείωσαν διψήφιο αριθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή