Θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Γιώργου Ξενίδη

Θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Γιώργου Ξενίδη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προδομένος από την καρδιά του «έφυγε» σε ηλικία, μόλις 45 ετών, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης.

Ο εκλιπών ένιωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας έντονη αδιαθεσία και στη συνέχεια υπέστη ανακοπή. Ο Ξενίδης συνέδεσε το όνομά του με τον Γηραιό, αγωνίστηκε όμως επίσης στην ΑΕΚ, στην Ανόρθωση και στον Ιωνικό. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου του 1974 και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή. Στην πρώτη ομάδα «ανέβηκε» το 1994 όπου έμεινε αρχικά έως το 2002, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στα μέσα της σεζόν 2001-02 πήγε στην Ενωση, όμως δεν είχε αποτελέσει επιλογή του τότε προπονητή Φερνάντο Σάντος και έτσι επέστρεψε πολύ σύντομα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας πάντως προλάβει να κατακτήσει ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Οταν ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του στον Ηρακλή, πήρε μεταγραφή για την κυπριακή Ανόρθωση, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια.

Στην Ελλάδα επέστρεψε για τον Ιωνικό σε ηλικία 34 ετών. Μάλιστα, αγωνίστηκε φορώντας τη φανέλα της ομάδα της Νίκαιας και στη δεύτερη κατηγορία την περίοδο 2007-08 στης οποίας το τέλος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Συνολικά, σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνίστηκε σε Ελλάδα και Κύπρο 372 φορές, πετυχαίνοντας 27 γκολ.

Η κηδεία του Γιώργου Ξενίδη τελέστηκε χθες το απόγευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή