Μια ανάσα από τον Μπεργκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Μια ανάσα από τον Μπεργκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμος να πραγματοποιήσει την κίνηση ματ του καλοκαιριού είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει σε πρώτη συμφωνία με τον Μάρκους Μπεργκ και όλα δείχνουν ότι ο Σουηδός επιθετικός ετοιμάζει βαλίτσες για την επιστροφή του στην Ελλάδα, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει διπλά κερδισμένος. Τόσο γιατί παίρνει έναν παίκτη που μπορεί να του λύσει το επιθετικό πρόβλημα, όσο και γιατί αυτός φορούσε για περίπου τέσσερα χρόνια τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ολες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στο χρονικό μέρος της συμφωνίας (τριετές κλειστό συμβόλαιο) και πλέον απομένουν λεπτομέρειες για να βρεθεί η χρυσή τομή και στο οικονομικό. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει την προσφορά του στο 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως συν τα μπόνους.

Είναι δεδομένο ότι ο Σουηδός επιθετικός αντιμετώπισε τεράστιο δίλημμα σχετικά με την πρόταση του Ολυμπιακού, καθώς τα χρόνια παραμονής του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τον είχαν δέσει συναισθηματικά με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Ομως στη ζυγαριά μπαίνει από τη μία το συναίσθημα και από την άλλη η λογική. Το πρώτο θα επικρατούσε μόνο στην περίπτωση που την πόρτα του Μπεργκ θα είχαν χτυπήσει και ομάδες από το MLS, το Κατάρ ή την Κίνα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Ετσι επικρατεί η λογική. Ο Ολυμπιακός του προσφέρει το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του και την προοπτική να αγωνιστεί είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Γιουρόπα, με την επιστροφή στη λάμψη μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σίγουρα να αποτελεί δέλεαρ για τον Σουηδό. Παράλληλα, δεν πρέπει από την εξίσωση να αφαιρέσουμε την κυρία Μπεργκ, η οποία θέλει διακαώς να επιστρέψει στην Ελλάδα και στο σπίτι που έχει αγοράσει η οικογένεια στα νότια προάστια. Και από τη στιγμή που η Ζοζεφίν έχει πει ήδη εκείνη το «ναι», η απόφαση δείχνει να έχει ληφθεί και για τους δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή