Ο Τσιτσιπάς μεγαλώνει

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η ήττα από τον Σταν Βαβρίνκα, στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, να έφερε δάκρυα στα μάτια του Στέφανου Τσιτσιπά και να θύμισε στους θαυμαστές του ότι πρόκειται για ένα 20χρονο αγόρι, όμως ο Ελληνας τενίστας για ακόμα μία φορά ανάγκασε «ιερά τέρατα» του αθλήματος να παραδεχθούν ότι το μέλλον τού ανήκει. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χαρακτήρισε και τους δύο αθλητές «νικητές», ο Βαβρίνκα παραδέχθηκε ότι και οι δύο άξιζαν τη νίκη, ενώ ο ίδιος ο Τσιτσιπάς τόνισε ότι η αναμέτρηση με τον Ελβετό αποτέλεσε «μάθημα ζωής» και υποσχέθηκε ότι θα γίνει άλλος παίκτης.

Αυτή τη φορά ο Στέφανος δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ελληνας που θα έπαιζε σε πέμπτο γύρο σε Ρολάν Γκαρός. Ο Σταν Βαβρίνκα, κάτοχος των τριών τίτλων από γκραν σλαμ, επικράτησε με 7-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6, ύστερα από μια αναμέτρηση που διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες, και ενθουσίασε τους θεατές. Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι δύο αθλητές αγκαλιάστηκαν και ο 34χρονος ανάρτησε τη φωτογραφία στα social media και έγραψε: «Τι ημέρα, τι παιχνίδι, τι αντίπαλος, τι ατμόσφαιρα. Το τένις δεν μπορεί να γίνει καλύτερο από αυτό».

Και ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως απένειμε τα εύσημα στον αντίπαλό του, αφού όμως χρέωσε τον εαυτό του για την ήττα. «Δεν έπαιξα. Περίμενα κάποιον άλλον να παίξει για εμένα», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια και αφού έκανε την αυτοκριτική του, χαρακτήρισε το παιχνίδι «μάθημα ζωής». «Ο Σταν Βαβρίνκα κάνει το άθλημά μας αληθινό και ρεαλιστικό. Είναι κάτι που είναι σπάνιο να βρεις στον κόσμο που είμαστε. Είναι κάτι μοναδικό. Υπάρχει γοητεία και χάρισμα σε αυτό. Και οι δύο παλέψαμε, και οι δύο πήγαμε πέρα από τα όριά μας, και οι δύο βιώσαμε τύχη και το πεπρωμένο μας σε αυτό το παριζιάνικο κορτ, ύστερα από πέντε ώρες σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας. Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι θετικό ή αρνητικό. Δεν υπάρχει διπολική επίδραση σε αυτό. Εμαθα κάτι που κανένα σχολείο, καμία τάξη, κανένας δάσκαλος δεν θα μπορούσε να διδάξει. Λέγεται ζωή», υπογράμμισε.

Το επόμενο γκραν σλαμ για τον Στέφανο Τσιτσιπά θα είναι το Ουίμπλεντον (1-14 Ιουλίου). Το χορτάρι δείχνει ότι του ταιριάζει καλύτερα και εκεί αναμένεται να γράψει και άλλες σελίδες επιτυχιών στο βιογραφικό του.

• Στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός, μετά τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε τον Γιαν Λέναρτν Στρουφ με 6-3, 6-2, 6-2. Για τον 32χρονο Σέρβο θα είναι ο 10ος προημιτελικός στο Παρίσι. Θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Φάμπιο Φονίνι – Σάσα Ζβέρεφ. Ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει σήμερα στους προημιτελικούς τον Κέι Νισικόρι. Ο Ιάπωνας νίκησε τον Γάλλο Μπενουά Περ με 6-2, 6-7, 6-2, 7-5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή