Φέντερερ – Ναδάλ στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός

Φέντερερ – Ναδάλ στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός θα δώσουν οι… αιώνιοι αντίπαλοι. Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ θα βρεθούν απέναντι, σε μία διοργάνωση όπου ο Ελβετός δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ισπανό «βασιλιά του χώματος».

Ο Ρότζερ Φέντερερ για να φτάσει τους «4» νίκησε τον Σταν Βαβρίνκα με 3-1 (7-6, 4-6, 7-6, 6-4), σε έναν αγώνα που διήρκεσε τρεις ώρες και 35 λεπτά. Ο 37χρονος Φέντερερ, παρά τα λάθη, υπερίσχυσε στο πρώτο σετ για να «απαντήσει» με τον ίδιο τρόπο, στο δεύτερο, ο 34χρονος Βαβρίνκα. Το σετ που έκρινε την αναμέτρηση ήταν ουσιαστικά το τρίτο. Αρχικά, ο Φέντερερ έμεινε πίσω (3-4), κατάφερε όμως να ισοφαρίσει και πέρασε μπροστα (5-4). Ενα λάθος του έβαλε και πάλι στο… παιχνίδι τον αντίπαλό του, αλλά ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών διατήρησε το σερβίς του και πήρε το σετ. Στο τέταρτο μείωσε τα λάθη, επικράτησε, και προκρίθηκε σε ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά ύστερα από το 2012. Ο Ελβετός σούπερ σταρ θα προσπαθήσει να εμποδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στην κατάκτηση του 12ου τίτλου στα χωμάτινα κορτ του Παρισιού. Οι δύο άνδρες θα βρεθούν αντίπαλοι για 6η φορά στο γαλλικό γκραν σλαμ με τον Ισπανό να έχει αντίστοιχο αριθμό νικών.

Ο Ναδάλ για να πάρει το «εισιτήριο» επικράτησε του Ιάπωνα Νισικόρι με 6-1, 6-1, 6-3. Ηταν η 91η νίκη του στους 93 αγώνες που έχει δώσει στη γαλλική πρωτεύουσα. Οσες φορές προκρίθηκε σε ημιτελικό (11) κατέκτησε και το τρόπαιο. Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τις σημερινές αναμετρήσεις Τζόκοβιτς – Ζβέρεφ και Τιμ – Χατσάνοφ.

Η Τζοάνα Κόντα νίκησε την περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης Σλόαν Στίβενς (ΗΠΑ) με 6-1, 6-4 και έγινε η πρώτη τενίστρια από τη Μ. Βρετανία που προκρίθηκε στην «τετράδα» του Ρολάν Γκαρός μετά την Τζο Ντούρι (1983).

• Πρόστιμο 5.000 ευρώ θα πληρώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για παραβάσεις κανονισμών coaching και αντιαθλητική συμπεριφορά. Από τη συμμετοχή του, όμως, στο παρισινό τουρνουά θα εισπράξει 240.000 ευρώ. Οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός έχουν μέχρι τώρα τιμωρήσει εννέα γυναίκες και 16 άνδρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή