Αποκαλύψεις της El Mundo για τα «στημένα»

Αποκαλύψεις της El Mundo για τα «στημένα»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαιτέρως ενοχοποιητικά για τον Ραούλ Μπράβο και τους συνεργάτες του είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για το σκάνδαλο των «στημένων αγώνων», με στόχο τα στοιχηματικά κέρδη στην Ισπανία, με κεντρική υπόθεση το πρόσφατο ματς της Βαγιαδολίδ με τη Βαλένθια.

Οπως αποκάλυψε χθες η ισπανική εφημερίδα El Mundo, η αστυνομία έχει στα χέρια της καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που αποδεικνύουν την πρόθεση δωροδοκίας επτά ποδοσφαιριστών της Βαγιαδολίδ στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τη Βαλένθια, για να έχει συγκεκριμένη εξέλιξη το παιχνίδι που θα έκρινε εάν η Βαλένθια θα τερμάτιζε τέταρτη στη Λα Λίγκα.

Μεταξύ των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που δημοσίευσε χθες η πολιτική εφημερίδα της Μαδρίτης είναι και οι ακόλουθες προτάσεις που αποδίδονται στον Κάρλος Αράνδα, ο οποίος, μαζί με τους Ραούλ Μπράβο και Μπόρχα Φερνάντεθ, προφυλακίστηκε προσωρινά και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση: «Επτά παίκτες έχουν δωροδοκηθεί, όχι περισσότεροι» και «Στοιχημάτισε 10.000 ευρώ και θα κερδίσεις 20.000 ευρώ».

Σε άλλο τηλεφώνημα, ο Αράνδα φέρεται να έχει πει: «Κοίτα, φίλε, η Βαλένθια θα κερδίζει και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, εντάξει;» και «Ακουσέ με, όχι απλώς ότι θα νικήσουν, αλλά θα πετύχουν δύο γκολ σε δύο ημίχρονα. Και ξέρεις πώς είναι, δεν [θα μιλήσεις] σε κανέναν. Σε κανέναν σημαίνει ούτε στους φίλους σου, ούτε σε κανέναν άλλον».

Η Βαλένθια επικράτησε 2-0 με τέρματα στο 36ο και στο 52ο λεπτό. Την υπόθεση περιέπλεξε η πρόθεση της Χετάφε να προσφέρει 2 εκατ. ευρώ στη Βαγιαδολίδ για νίκη επί της Βαλένθια, όπως αποκάλυψε δημοσιογράφος της El Mundo σε ισπανικό ραδιοσταθμό. Η δικαστική έρευνα βρήκε ότι ο Ραούλ Μπράβο ήταν ανήσυχος για την έκβαση της υπόθεσης, μαθαίνοντας για το ενδιαφέρον της Χετάφε.

Η Χετάφε είχε ενδιαφέρον για να «αρπάξει» την τέταρτη θέση που οδηγούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Βαλένθια. Στην Ισπανία είναι σχετικά συνηθισμένο τρίτοι σύλλογοι να προσφέρουν χρηματικά κίνητρα σε αδιάφορες ομάδες για νίκη επί αντιπάλων που καίγονται για αποτέλεσμα, πρακτική που είναι γνωστή στη χώρα με τον όρο «μαλέτας», δηλαδή «βαλίτσες», από τον τρόπο μεταφοράς των χρημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή