Μπάσκετ: Εμφατική ισοφάριση από τον Προμηθέα

Μπάσκετ: Εμφατική ισοφάριση από τον Προμηθέα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δύναμη της έδρας έκρινε τους τέσσερις πρώτους ημιτελικούς των πλέι οφ για την ΑΕΚ και τον Προμηθέα, που θα παίξουν αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο τον πέμπτο και τελευταίο αγώνα, με τον νικητή να προκρίνεται στους τελικούς και να τίθεται απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Προμηθέας νίκησε 70-54 την ΑΕΚ, ισοφάρισε σε 2-2 νίκες και απέδειξε με τον πειστικότερο τρόπο ότι στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του στα ημιτελικά των πλέι οφ διαθέτει την ποιότητα, την αποφασιστικότητα και τις απαιτούμενες αντοχές για να διεκδικήσει την πρόκριση στα 40 λεπτά του «τελικού» στο ΟΑΚΑ.

Η δήλωση του Λούκα Μπάνκι ότι «δεν περίμενα από τον Προμηθέα να έχει μεγάλες αντοχές μετά την ήττα του στον τρίτο αγώνα» είναι, τουλάχιστον, άστοχη, γιατί ο Προμηθέας έχει δεδομένες φιλοδοξίες στη φετινή περίοδο, τις έχει δικαιώσει σε όλη την διάρκειά της, ενώ σε σύνολο τεσσάρων ημιτελικών έχει παίξει καλύτερο μπάσκετ στους τρεις.

Ο Προμηθέας κέρδισε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο (38-29) από την πιεστική άμυνα που εφάρμοσαν οι παίκτες του Μάκη Γιατρά στη μεγαλύτερη διάρκεια και προκάλεσαν τα εννέα λάθη της ΑΕΚ. Το προβάδισμα των γηπεδούχων σταθεροποιήθηκε από το πρώτο πεντάλεπτο (18-9) και η ΑΕΚ, που έδειξε αδυναμίες σε έναν ακόμα εκτός έδρας αγώνα, είχε εννέα λιγότερα ριμπάουντ και κανέναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, σε αντίθεση με τον πρωταγωνιστή του Προμηθέα, Τέρελ Παρκς (14 πόντοι) στο ήμισυ της αναμέτρησης. H μείωση της διαφοράς από την «Ενωση» έφτασε στους τρεις πόντους (40-37 στο 24΄), λόγω της ενθουσιώδους αρχής που είχε στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Προμηθέας δεν πανικοβλήθηκε. Είχε καλύτερες συνεργασίες στην επίθεση του, δημιούργησε ωραίες φάσεις που κατέληξαν σε καλάθι και ενώ η άμυνα της πατρινής ομάδας αποτέλεσε τη σπουδαιότερη σταθερά της εμφάνισής της.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Σαλούστρος 6, Μέγερ 11 (1), Χολ 2, Ελις 7, Μπράουν 7, Κασελάκης 6 (2), Γκίκας 4, Κατσίβελης, Τσαϊρέλης 2, Γερομιχαλός, Λίποβι 9 (2), Παρκς 16.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 10, Τζέιμς 5 (1), Σαντ-Ρος 12 (6/14 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Θίοντορ 12, Γιορκ 5 (1), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 7, Λαρεντζάκης 3 (1), Εμπάκουε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή