«Μπρέικ» τίτλου οι Ράπτορς στο ΝΒΑ

«Μπρέικ» τίτλου οι Ράπτορς στο ΝΒΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νίκες μακριά από το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους βρίσκονται οι Τορόντο Ράπτορς, καθώς την Πέμπτη τα ξημερώματα κέρδισαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο Οκλαντ με 109-123 και έκαναν το 2-1 στη σειρά (ο επόμενος αγώνας θα γίνει τα ξημερώματα Σαββάτου). Η ομάδα του Καναδά πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση, εκμεταλλευόμενη πλήρως τις απώλειες των πρωταθλητών (Κέβιν Ντουράντ, Κλέι Τόμπσον, Κέβον Λούνεϊ). Ο Καουάι Λέοναρντ με 30 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων, ενώ η βασική τους πεντάδα πέτυχε 106 πόντους, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία τους στα πλέι οφ. Ο Κάιλ Λάουρι έδωσε, επίσης, πολλές λύσεις στους Ράπτορς επιθετικά και αμυντικά, τελειώνοντας το παιχνίδι με 23 πόντους και εννέα ασίστ, ενώ ο πρώην πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σπερς, Ντάνι Γκριν, σκόραρε 18 πόντους με έξι τρίποντα. Καθοριστικός ήταν αμυντικά και ο Σερτζ Ιμπάκα, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με έξι κοψίματα.

Ο Κάρι και οι… άλλοι

Στον αντίποδα, ο Στεφ Κάρι βρέθηκε σε συγκλονιστική βραδιά, καθώς πέτυχε ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ και τους τελικούς με 47 πόντους (14/31 σουτ, 6/14 τρίποντα, 13/14 βολές). Επίσης «μοίρασε» επτά ασίστ και «μάζεψε» οχτώ ριμπάουντ. Δυστυχώς, όμως, για τον ίδιο, η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή, καθώς δεν δέχθηκε καμία βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

Ο τραυματίας Κλέι Τόμπσον έλειψε αρκετά, όπως και ο Κέβον Λούνεϊ, καθώς ο Ντε Μάρκους Κάζινς ήταν πολύ αρνητικός με μόλις τέσσερις πόντους. Ο Κάρι σκόραρε 47 πόντους, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι τέσσερις συμπαίκτες του της αρχικής πεντάδας, πέτυχαν μαζί 36.

«Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα να πιστεύουμε πως η επίθεση μόνο θα μας κερδίσει άλλον έναν τίτλο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα πρέπει να κάνουμε για το τέταρτο παιχνίδι. Παλέψαμε αλλά χάσαμε. Ο,τι και να γίνει, εμείς θα παλέψουμε. Πρέπει να παίξουμε πιο έξυπνα», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Κάρι.

Οι Ουόριορς έχουν αποδείξει πως ανήκουν στην ελίτ και χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ, όμως η απουσία και του Τόμπσον δείχνει να έχει επηρεάσει αρνητικά την ομάδα του Στιβ Κερ. Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί αύριο τα ξημερώματα ο γκαρντ των «πολεμιστών» είναι παρ’ όλα αυτά αρκετά πιθανό.

Ελπίδες να αγωνιστεί έχει και ο «KD», ο οποίος συμπληρώνει ένα μήνα αποχής λόγω του τραυματισμού που υπέστη στη γάμπα στη σειρά με τους Χιούστον Ρόκετς. Ο σούπερ σταρ των Ουόριορς αναμένεται να προπονηθεί σήμερα με τους νέους παίκτες και προπονητές της ομάδας. Ολα δείχνουν πως η απόφαση για το αν θα αγωνιστεί θα παρθεί μερικές ώρες πριν από τη αναμέτρηση.

Πρώτη φορά

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2015 που οι Ουόριορς βρίσκονται πίσω με 2-1 σε σειρά τελικών, όμως δεν φαίνεται να έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους. Το 2015, άλλωστε, είχαν κερδίσει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 4-2. «Κερδίζουμε το επόμενο παιχνίδι, πάμε στο Τορόντο, κερδίζουμε το πέμπτο παιχνίδι, ερχόμαστε πίσω και κερδίζουμε το έκτο. Μετά πανηγυρίζουμε και διασκεδάζουμε», τόνισε ο Ντρέιμοντ Γκριν. Από την πλευρά του, ο τεχνικός των πρωταθλητών, Στιβ Κερ δήλωσε πως το Τορόντο έπαιξε καλύτερα και άξιζε τη νίκη. Επίσης, αποθέωσε τον Κάρι για την ιστορική του εμφάνιση: «Ο Στεφ ήταν απίστευτος. Κάνει πράγματα στο παρκέ που δεν τα έχει κάνει ποτέ κανείς άλλος. Ο τρόπος που παίζει το παιχνίδι, που σουτάρει και ντριμπλάρει, είναι μοναδικός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή