Εθνική: Σαν… τελικός απέναντι στην Ιταλία

Εθνική: Σαν… τελικός απέναντι στην Ιταλία

4' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Η εθνική ομάδα υποδέχεται αύριο Σάββατο (21.45) την Ιταλία για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 στο σημαντικότερο από τα παιχνίδια που έχει να δώσει στον όμιλό της.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης αν και δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την 11άδα, αναμένεται να καταλήξει στο 3-5-2, ενώ όσον αφορά τα πρόσωπα ακόμα μένουν κάποια ερωτήματα, όπως για παράδειγμα αυτό του γκολκίπερ, με τον Πασχαλάκη και τον Βλαχοδήμο να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες.

Το πρόβλημα που εμφάνισε τα τελευταία 24ωρα ο Τάσος Δώνης, δεν μοιάζει να είναι σοβαρό.

Προβλήματα, σαφώς περισσότερα, αντιμετωπίζει ο Μαντσίνι, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ντοναρούμα και Σπινατσόλα. Ο Ιταλός τεχνικός πάντως από την πλευρά του έχει δείξει μέρος των προθέσεών του, καθώς προετοιμάζει την ομάδα του με ξεκάθαρους επιθετικούς προσανατολισμούς.

Για τον αγώνα με την τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, μίλησε στη Nova ο Κάρλος Ζέκα, που μάλιστα στέφθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του, με τη φανέλα της Κοπεγχάγης. Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στο φαβορί του ομίλου και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ότι οι Ιταλοί είναι πολύ δυνατοί, αλλά εμείς το πιστεύουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, και αυτό θα κάνουμε. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, συγκεντρωμένοι. Είμαι σίγουρος πως θα πάνε όλα καλά».

Πάντως και από την πλευρά τους οι Ιταλοί κρατούν χαμηλά τους τόνους, όπως φάνηκε και από τις τελευταίες τοποθετήσεις του Μάρκο Βεράτι. Μάλιστα, ο μέσος της Παρί ΣΖ χαρακτήρισε την Ελλάδα μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Οπως έγινε γνωστό χθες, διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αγγλος Αντονι Τέιλορ. Ο 40χρονος Αγγλος ρέφερι έχει σφυρίξει τους αγώνες Ελλάδα – Ουκρανία 2-0 (6/7/15) και Ισπανία – Ελλάδα 2-0 (5/6/13) για το Euro U19. Σε συλλογικό επίπεδο έχει διευθύνει τα Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0, ΠΑΟΚ – Αγιαξ 1-2 και ΠΑΟΚ – Ντόρτμουντ 1-1.

• Σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο γήπεδο της Ριζούπολης, η εθνική ομάδα των Ελπίδων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Euro 2011, νίκησε τη Γεωργία με 3-0. Τη Δευτέρα στο ίδιο γήπεδο θα αντιμετωπίσει το Σαν Μαρίνο για την πρώτη αγωνιστική του ομίλου της, όπου συμμετέχουν επίσης οι Κροατία, Σκωτία, Λιθουανία και Τσεχία.

Απουσιάζει το ντέρμπι, όχι όμως το σασπένς

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι, αλλά με πολλές σημαντικές και κρίσιμες βαθμολογικά αναμετρήσεις, αρχίζει σήμερα η τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, με όλους τους αγώνες να αρχίζουν στις 9.45 μ.μ., πλην του Γεωργία – Γιβραλτάρ (7 μ.μ.).

Με την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία και τις Αγγλία, Ελβετία και Ολλανδία απασχολημένες στο Nations League μέχρι και την Κυριακή, η σημερινή αγωνιστική έχει μόνο την Ισπανία από τις κορυφαίες ομάδες σε δράση, παίζοντας εκτός έδρας με τα Νησιά Φερόε, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία αγωνίζονται αύριο.

Τουλάχιστον τέσσερα από τα αποψινά ματς κρίνεται πως θα έχουν αποφασιστική σημασία για την εξέλιξη των ομίλων. Πρόκειται για τα Ουκρανία – Σερβία, Νορβηγία – Ρουμανία, Τσεχία – Βουλγαρία και κυρίως το κρίσιμο ματς της Δανίας με την Ιρλανδία στην Κοπεγχάγη.

Μετά το πολύ σημαντικό 3-3 που απέσπασε η Δανία στην έδρα της Ελβετίας έχει την ευκαιρία να κάνει τη νίκη που χρειάζεται επί της Ιρλανδίας για να πιάσει την Ελβετία στη δεύτερη θέση, ενώ οι Ιρλανδοί έχουν δύο ισχνές νίκες έως τώρα, επί της Γεωργίας και του Γιβραλτάρ. Πάντως, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στην Κοπεγχάγη πριν από εξίμισι μήνες, για το Nations League, και έμειναν στη λευκή ισοπαλία.

Η Τσεχία έχει άμεση ανάγκη να καλύψει το χαμένο βαθμολογικό και ψυχολογικό έδαφος που έχασε από τη συντριβή με 5-0 από την Αγγλία, και με νίκη επί της Βουλγαρίας θα την προσπεράσει κιόλας, ενώ οι Βαλκάνιοι αναζητούν και αυτοί την πρώτη τους νίκη μετά τις ισοπαλίες με το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο.

Η Σερβία έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στον όμιλο αποσπώντας ισοπαλία στην έδρα της Πορτογαλίας, αλλά τυχόν ήττα της σήμερα στο Λβιβ θα σημαίνει ότι το 1-1 στη Λισσαβώνα θα πάει στράφι. Η αντίπαλός της, Ουκρανία, που επίσης απέσπασε ισοπαλία στην Πορτογαλία, πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη απόψε, άρα η σλαβική μάχη θα είναι σκληρή και κρίσιμη. Στο «Ούλεβααλ» του Οσλο, η Νορβηγία δεν έχει περιθώρια απώλειας μετά τη συγκομιδή ενός βαθμού από δύο αγώνες, οπότε η νίκη με τη Ρουμανία απόψε είναι απολύτως απαραίτητη για να μη χάσει το τρένο και αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Από την άλλη, οι Ρουμάνοι ταλανίζονται από εσωτερικά προβλήματα και μια ισοπαλία θα τους δώσει σημαντική δύναμη για τη συνέχεια. Δύσκολα, πάντως, θα την αποσπάσουν… Απόλυτα φαβορί είναι η Ισπανία στα Φερόε, η Πολωνία στη Βόρεια Μακεδονία και η Σουηδία, που υποδέχεται τη Μάλτα. Τέλος, ιδιαιτερότητες, όπως κάθε γειτονικό ντέρμπι, έχει η αναμέτρηση του Μαυροβουνίου με το Κοσσυφοπέδιο στην Ποντγκόριτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή