Σάλος με το VAR στο Πορτογαλία – Ελβετία

Σάλος με το VAR στο Πορτογαλία – Ελβετία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και περισσότερες παρεξηγήσεις δημιουργεί διεθνώς το σύστημα του βιντεοδιαιτητή (VAR), τρεις μήνες πριν από την εφαρμογή του και στο ελληνικό πρωτάθλημα, με χαρακτηριστική την προχθεσινή περίπτωση στον ημιτελικό Πορτογαλίας – Ελβετίας για το Nations League, όπου το πέναλτι για την Πορτογαλία μετατράπηκε σε… πέναλτι για την Ελβετία.

Ευτυχώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο φρόντισε με το χατ-τρικ του να γράψει εκείνος την ιστορία του αγώνα αυτού (3-1), διότι ο διαιτητής Φέλιξ Μπράιχ κόντεψε να κλέψει ο ίδιος την παράσταση.

Με το σκορ στο 1-0 υπέρ των Λουζιτανών, οι Ελβετοί ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Στέφεν Τσούμπερ, αλλά ο διαιτητής έδειξε αρκετά σίγουρος ότι δεν υπήρξε παράβαση. Οι Πορτογάλοι βγήκαν στην αντεπίθεση και κέρδισαν αυτοί πέναλτι. Ή έτσι νόμισαν…

Ο κ. Μπράιχ πήρε μήνυμα από τον βιντεοδιαιτητή, πήγε στην οθόνη και άλλαξε εντελώς την απόφασή του γυρίζοντας πίσω τη φάση και καταλόγισε το… προηγούμενο πέναλτι υπέρ των Ελβετών… Οι δύο προπονητές στο «Ντραγκάο» παραδέχθηκαν ότι ήταν περίεργη φάση, αλλά ο βιντεοδιαιτητής είναι αναγκαίος πλέον.

Την ίδια ανάγκη έχουν και στην Αφρική: Στη ρεβάνς του τελικού του αφρικανικού Τσάμπιονς Λιγκ υποτίθεται ότι υπήρχε βιντεοδιαιτητής, αλλά όταν η ομάδα που θεώρησε ότι αδικήθηκε, η μαροκινή Καζαμπλάνκα, ζήτησε τη χρήση του για να μετρήσει τέρμα που της είχε ακυρωθεί, έγινε γνωστό ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε. Η Καζαμπλάνκα αποχώρησε, η γηπεδούχος Εσπεράνς της Τυνησίας στέφθηκε πρωταθλήτρια, αλλά η Καζαμπλάνκα έκανε ένσταση και την κέρδισε!

Σε έκτακτη σύνοδο της αφρικανικής συνομοσπονδίας προχθές στο Παρίσι, υπό την πίεση οπαδών των δύο ομάδων που αντήλλασσαν αντικείμενα εκτός του κτιρίου, αποφασίστηκε να επαναληφθεί ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών, αφού ή Εσπεράνς επιστρέψει το τρόπαιο και τα μετάλλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή