Εθνική: Αλλαγή πλάνων λίγες ώρες πριν από την Ιταλία

Εθνική: Αλλαγή πλάνων λίγες ώρες πριν από την Ιταλία

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατροπή των σχεδίων προέκυψε την τελευταία στιγμή για τον Αγγελο Αναστασιάδη και την εθνική ομάδα, ενόψει του αποψινού αγώνα (21.45) με την Ιταλία στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Ο Τάσος Δώνης τέθηκε εκτός αποστολής, καθώς μετά τις ενοχλήσεις που ένιωθε στη γάμπα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού, κάτι που σημαίνει ότι δεν προλαβαίνει ούτε τον αγώνα με την Αρμενία.

Αναγκαστικά, ο Αναστασιάδης καλείται να ανακατέψει την τράπουλα, από τη στιγμή που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πιο γρήγορο επιθετικό του, και δεν αποκλείεται να αλλάξει ακόμα και σχήμα, αφού στο μυαλό του ομοσπονδιακού τεχνικού, εκτός από το 3-5-2, στριφογυρίζει και το 4-2-3-1, το οποίο μάλιστα έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά όταν το παιχνίδι στη Βοσνία δε πήγαινε καλά.

Ο αγώνας είναι σημαντικός, αλλά σίγουρα δεν είναι καθοριστικός, αφού βρισκόμαστε στο ξεκίνημα των προκριματικών. Αυτό σημαίνει ότι και με την ισοπαλία ικανοποιημένοι είναι όλοι στην ομάδα, με δεδομένο ότι ακολουθεί την Τρίτη η πιο βατή Αρμενία.

Ο Αναστασιάδης δεν θέλησε τις προηγούμενες ημέρες να φανερώσει τα πλάνα του, ούτε να πει πολλά στους διεθνείς. Το μόνο που τους ζήτησε είναι να μη βρίσκονται μακριά οι γραμμές, να πιέσουν ψηλά και να προσπαθήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους, χωρίς να δώσουν χώρο στους Ιταλούς.

Στο πλαίσιο αυτό, το 3-5-2 φαντάζει πιο πιθανό, αν και πολλά θα εξαρτηθούν και από τον τρόπο που θα παίξουν οι Ιταλοί, με τον Μαντσίνι να προσανατολίζεται στο 4-3-3. Εκτός από το σχήμα, ο Αναστασιάδης δεν έχει κατασταλάξει ούτε στα πρόσωπα, με τον τραυματισμό του Δώνη να κάνει ακόμα πιο περίπλοκη την κατάσταση. Βλαχοδήμος και Πασχαλάκης έχουν από 50% πιθανότητες για τη φανέλα με το νούμερο 1. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί στα δύο προηγούμενα επίσημα παιχνίδια, αλλά ο δεύτερος είχε πολύ καλή παρουσία στο φιλικό με τους Τούρκους. Μανωλάς και Παπασταθόπουλος είναι σίγουροι, ενώ, αν επιλεγεί και τρίτος στόπερ, στην 11άδα μπαίνει και ο Σιόβας.

Ο Κούτρης έχει προβάδισμα για τα αριστερά, ενώ ανοικτό είναι το ποιος θα είναι ο δεξιός μπακ. Μαυρίας και Ζέκα διεκδικούν τη θέση, με τον αρχηγό της Κοπεγχάγης πάντως να έχει αυξημένες πιθανότητες, από τη στιγμή που στα χαφ υπάρχουν περισσότερες λύσεις, με τον Σάμαρη και τον Κουρμπέλη να μπορούν να καλύψουν το κενό του.

Ο Φορτούνης θα είναι πίσω από τον επιθετικό σε ελεύθερο ρόλο και από κει και πέρα τέσσερις παίκτες, Μασούρας, Κολοβός, Μπακασέτας και Κουλούρης, διεκδικούν τρεις θέσεις και οι αποφάσεις του Αναστασιάδη θα εξαρτηθούν και από το σχήμα που θα επιλέξει.

Οσον αφορά την κίνηση των εισιτηρίων, μέχρι και χθες ήταν περιορισμένη, και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περίπου 15.000 θεατές, αριθμός μικρός, αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο αντίπαλος είναι ο πιο εμπορικός του 10ου ομίλου.

Η βαθμολογία: Ιταλία 6, Βοσνία 4, Ελλάδα 4, Φινλανδία 3, Λιχτενστάιν 0, Αρμενία 0.

Σήμερα επίσης παίζουν: Κροατία – Ουαλλία, Αζερμπαϊτζάν – Ουγγαρία, Ισλανδία – Αλβανία, Αρμενία – Λιχτενστάιν, Εσθονία – Βόρεια Ιρλανδία, Μολδαβία – Ανδόρα, Ρωσία – Αγ. Μαρίνος, Φινλανδία – Βοσνία, Βέλγιο – Καζαχστάν, Λευκορωσία – Γερμανία, Σκωτία – Κύπρος, Τουρκία – Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή