Eπιτυχημένο το πείραμα της UEFA με Nations League

Eπιτυχημένο το πείραμα της UEFA με Nations League

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πορτογαλία έκανε το πρώτο… ευρωπαϊκό νταμπλ, αφού πρόσθεσε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2016 τον θρίαμβο προχθές στο πρώτο Nations League, επικρατώντας της Ολλανδίας με 1-0 στον τελικό του Οπόρτο.

«Οι νίκες αυτές θα είναι για πάντα κομμάτι του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, αδιαμφισβήτητη», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός Φερνάντο Σάντος, αφήνοντας ένα σπάνιο χαμόγελο να ξεφύγει από τα συνήθως σφιγμένα χείλη του.

Πιο φρέσκια από την Ολλανδία, που είχε μία ημέρα λιγότερη για ξεκούραση, μετακίνηση από το Γκιμαράες στο Οπόρτο και την παράταση του ημιτελικού στην πλάτη της, η Πορτογαλία επικράτησε με ένα όμορφο τέρμα του Μπερνάρντο Σίλβα. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι πήρε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του φάιναλ φορ, μιας διοργάνωσης με απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία και με μια Ολλανδία που όλο και βελτιώνεται. «Δεν είμαστε όμως ακόμη έτοιμοι για τίτλους», παραδέχθηκε ο Ολλανδός προπονητής Ρόναλντ Κούμαν. Τρίτη ήρθε η Αγγλία νικώντας στα πέναλτι την Ελβετία μετά 120 λεπτά χωρίς τέρμα. Στη διαδικασία από τα 11 βήματα, ο γκολκίπερ της Τζόρνταν Πίκφορντ πρώτα ευστόχησε σε εκτέλεση και μετά απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι των Ελβετών, κάνοντας τους Αγγλους να θεωρούν ότι το φάντασμα της διαδικασίας των πέναλτι έχει πια ξορκιστεί μετά και την επιτυχία πέρυσι στο Μουντιάλ επί της Κολομβίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή