Αναστασιάδης: «Φοβάμαι μόνο όταν χειροκροτούν»

Αναστασιάδης: «Φοβάμαι μόνο όταν χειροκροτούν»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα πόδια της θα προσπαθήσει να σταθεί και πάλι απόψε (21.45) η εθνική ομάδα, η οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Αρμενία για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Η ήττα με 3-0, αλλά κυρίως η πολύ κακή εμφάνιση στον αγώνα του Σαββάτου με την Ιταλία, έβαλε από πολύ νωρίς την Ελλάδα σε μπελάδες, καθώς ο αποψινός αγώνας θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί «ζωής και θανάτου». Μπορεί, μεν, να είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η πρόκριση, αλλά σε περίπτωση που η Εθνική δεν πάρει τους τρεις βαθμούς, είναι δεδομένο ότι θα κριθούν πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης συγκέντρωσε από το Σάββατο όλα τα πυρά και η κριτική που του ασκήθηκε ήταν έντονη. Οχι άδικα, από τη στιγμή που οι εμπνεύσεις του όσον αφορά τα πρόσωπα και το σχήμα είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί το Σαββατόβραδο στο ΟΑΚΑ μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος και χωρίς αγωνιστικό πλάνο. Απέναντι μάλιστα στο φαβορί του ομίλου, την Ιταλία, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο έριξε τον ρυθμό της και το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Τώρα μπροστά μας είναι η πιο αδύναμη Αρμενία, χωρίς όμως να υπάρχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών.

Η λογική λέει ότι το βράδυ θα δούμε μια ενδεκάδα με τους παίκτες στις… κανονικές τους θέσεις, πιθανότατα με σέντερ φορ τον Κουλούρη, καθώς ο στόχος είναι η νίκη, έστω και με μισό γκολ διαφορά. Ο Αναστασιάδης, πάντως, τα χαρτιά του δεν τα άνοιξε, αλλά αυτή τη φορά δύσκολα θα προχωρήσει ξανά σε ακραίες, όπως του περασμένου Σαββάτου, επιλογές, από τη στιγμή που με εξαίρεση τον Δώνη δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα τραυματισμών.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής δήλωσε… ευτυχισμένος για την κριτική που του ασκείται. «Οταν αρχίζουν και μας βρίζουν είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί τα κεφαλάκια μπαίνουν μέσα. Φοβάμαι μόνο όταν με χειροκροτούν. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος τώρα», είπε χαρακτηριστικά, αναλαμβάνοντας ξανά την ευθύνη για την ήττα. 

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τους διεθνείς, υπογραμμίζοντας πως τον θλίβει όταν τους βγάζουν άχρηστους, ενώ τους κάλεσε να εξωτερικεύσουν τον θυμό τους στο παιχνίδι. Ο θυμός για την κριτική, πάντως, από μόνος του δεν αρκεί. Χρειάζεται να αλλάξουν πολλά και κυρίως αγωνιστική λογική, η οποία έλειψε κόντρα στους Ιταλούς.

Το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι άδειο απόψε, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για κάτι περισσότερο από 5.000 θεατές. Παίκτες και προπονητής έχασαν εκτός από το ματς με την Ιταλία και την ευκαιρία να κερδίσουν τον κόσμο που βρέθηκε το Σάββατο στο Μαρούσι. Στα… πόδια τους είναι να ανατρέψουν την κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή