Πόλο: Επέστρεψε σαν τροπαιούχος ο Ολυμπιακός

Πόλο: Επέστρεψε σαν τροπαιούχος ο Ολυμπιακός

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα… δοκάρι εμπόδισε την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού να διατηρήσει τα «κεκτημένα» στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να ηττήθηκαν στα πέναλτι από τον «κακό» τους δαίμονα, τη Φερεντσβάρος, και να μην κατέκτησαν αυτή τη χρονιά το τρόπαιο, απέδειξαν όμως ότι δεν έφτασαν τυχαία μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης του Αννόβερου. Μάλιστα, ο Κώστας Γενηδουνιάς πέτυχε 42 γκολ και αναδείχθηκε σε κορυφαίο σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ήττα στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος ήταν η δεύτερη για τον Ολυμπιακό αυτή την αγωνιστική περίοδο. Στον τελικό του Σούπερ Καπ του 2018, οι Ούγγροι είχαν υπερισχύσει στη Βουδαπέστη. «Φτάσαμε στο Αννόβερο και παρουσιαστήκαμε ως πρωταθλητές Ευρώπης. Μπορεί στον τελικό να είχαμε κακά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, αλλά στο τελευταίο οκτάλεπτο διεκδικήσαμε ακόμα και τη νίκη. Είμαστε ευχαριστημένοι για ό,τι κάναμε εκεί. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου. Δεν χάσαμε κάποιο παιχνίδι, αλλά δεν φέραμε το τρόπαιο στην Ελλάδα. Χάσαμε ένα τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι και αυτό δείχνει σε πόσο υψηλό επίπεδο έχουμε φτάσει και έχουμε παραμείνει. Από τον τίτλο μας χώρισε ένα χαμένο πέναλτι, ένα δοκάρι. Η ομάδα αυτή έχει ποιότητα να κερδίσει πολλούς μεγάλους αντιπάλους», δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Θοδωρής Βλάχος.

Ο τελικός στο Αννόβερο ήταν ο τελευταίος αγώνας για τον Γιόζιπ Πάβιτς. «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έζησα αυτά τα τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό. Ηταν υπέροχα», τόνισε ο Κροάτης τερματοφύλακας.

Ο Κώστας Γενηδουνιάς που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, από τα 17 παιχνίδια που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στη διοργάνωση σκόραρε στα 16. Στον τελικό με τη Φεραντσβάρος πέτυχε πέντε τέρματα. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν πέτυχε γκολ ήταν αυτό με τη Βερόνα όπου είχε ηττηθεί ο Ολυμπιακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή