Πασχαλίδης και Τριγκώνης ετοιμάζουν το «αύριο»

Πασχαλίδης και Τριγκώνης ετοιμάζουν το «αύριο»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν δεκαεξάχρονο για παρτενέρ, τον Στέφανο Παππά, ο 52χρονος Ιορδάνης Πασχαλίδης πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το ένατο χρυσό μετάλλιο από Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado (μη ολυμπιακή κατηγορία). Ο έμπειρος ιστιοπλόος, μαζί με τον Κώστα Τριγκώνη, προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να αναδείξουν νέους αθλητές, και κατάφεραν να δημιουργήσουν στη Θεσσαλονίκη ένα φυτώριο πρωταθλητών.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξήχθη στο Ρίμινι της Ιταλίας. Συμμετείχαν 24 σκάφη. Η πρώτη και η τρίτη θέση του βάθρου είχαν γαλανόλευκο χρώμα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Νίκος Μαύρος και Περικλής Αϊδινίδης. «Ο Στέφανος Παππάς είναι 16 ετών. Προέρχεται από την ομάδα των αθλητών που τους μαθαίνουμε καταμαράν.

Τα κατάφερε περίφημα. Ούτε εγώ περίμενα να πάει τόσο καλά», δήλωσε στην «Κ» ο Ιορδάνης Πασχαλίδης, και εξήγησε πώς δημιουργούν τους νέους καπετάνιους: «Τους αφήνουμε πλήρη ελευθερία κινήσεων στο σκάφος. Επεμβαίνουμε εάν δεν κάνουν κάτι σωστά. Θέλουμε να μάθουν να παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις και να στηρίζονται στις δικές τους τις δυνάμεις».

Ο Πασχαλίδης κατέκτησε στην Ιταλία τον 9ο ευρωπαϊκό τίτλο. Ομως, νιώθει σαν μικρό παιδί και δεν μπορεί να αντισταθεί στις προκλήσεις. Τώρα είναι έτοιμος να αγκαλιάσει ακόμα μία: «Θα ασχοληθώ με τα Nacra 17. Εχω μπει σε τέτοιο σκάφος και το ξέρω. Στόχος μου θα είναι να διεκδικήσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο».

Οι επιτυχίες, όμως, των ιστιοπλόων μας δεν σταμάτησαν στο Ευρωπαϊκό του Tornado. Ο Κώστας Τριγκώνης αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο A Cat (λίμνη Γκάρντα) και ήρθε δεύτερος. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ORC (Κροατία), τρία ελληνικά σκάφη μπήκαν στα καλύτερα του κόσμου. To «Ex Officio» (Γ. Πετρόχειλος) έχασε την τρίτη θέση στην Α΄κατηγορία για μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα. Στη Β΄κατηγορία το «Code Zero» (Μ. Μπελέγρης) ήρθε 8ο και το «Velos» (Μάντης – Καγιαλής) 9ο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή