Τα φαβορί επικράτησαν στα προχθεσινά ματς

Τα φαβορί επικράτησαν στα προχθεσινά ματς

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι μικροί έβαλαν… δύσκολα στους μεγαλύτερους προχθές στα προκριματικά του Euro 2020, αλλά τα φαβορί των ομίλων επικράτησαν με άνεση. Το «μπαμ» έγινε στη Σόφια, όπου η Βουλγαρία υπέστη εντός έδρας ήττα-σοκ από το Κόσοβο με σκορ 3-2. Οι Κοσοβάροι απέσπασαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στα προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάρη σε ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα από τον αναπληρωματικό Ελμπα Ρασάνι, κι ενώ οι Βούλγαροι είχαν προηγηθεί με 2-1. Με αυτό το αποτέλεσμα το Κόσοβο σκαρφάλωσε ανέλπιστα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από Αγγλους και Τσέχους.

Το Λουξεμβούργο, που εσχάτως έχει δυναμώσει πολύ, απείλησε την Ουκρανία με απώλεια βαθμών στο Λβιβ, αλλά τελικά έφυγε με ήττα 1-0 και συγκομιδή τεσσάρων βαθμών από ισάριθμους αγώνες που το διατηρεί στη δεύτερη θέση. Η Σερβία συνήλθε από τη συντριβή με 5-0 από τους Ουκρανούς, πάλι στο Λβιβ, την περασμένη Παρασκευή και κατέβαλε με 4-1 τη Λιθουανία.

Η Ιρλανδία γλίτωσε το… έμφραγμα μέσα στο Δουβλίνο επικρατώντας του Γιβραλτάρ με 2-0 χάρη σε ένα αυτογκόλ και ένα τέρμα στις καθυστερήσεις, για να φτάσει τους 10 βαθμούς, πέντε μπροστά από τη Δανία που συνέτριψε με 5-1 τη Γεωργία και έχει κι έναν αγώνα λιγότερο, σε έναν όμιλο που έχει και την Ελβετία.

Στον πιο σημαντικό αγώνα της αγωνιστικής η Ισπανία κατέβαλε τη Σουηδία με 3-0, φτάνοντας στην τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στα προκριματικά. Ολα τα τέρματα ήρθαν από το 64΄ και μετά, ενώ ο Μάρκους Μπεργκ, αν και βασικός, δεν ανησύχησε καθόλου την εστία του Κέπα.

Ο αρχηγός των Ισπανών Σέρχιο Ράμος που άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι αφιέρωσε τη νίκη αυτή και την προηγούμενη (με 4-1 στα Φερόε) στον εκλέκτορα Λουίς Ενρίκε που και πάλι απουσίαζε για προσωπικούς λόγους (σοβαρό πρόβλημα υγείας οικείου του προσώπου). Το εντυπωσιακό είναι ότι υπό την τεχνική ηγεσία του Λουίς Ενρίκε ο Ράμος, ένας κεντρικός αμυντικός, είναι ο πρώτος σκόρερ της Ισπανίας. Στη σεζόν που μόλις έκλεισε για τον Σεβιγιάνο διεθνή, ανέλαβε να εκτελέσει 11 πέναλτι για τη Ρεάλ και την εθνική Ισπανίας, και σκόραρε και στα 11, για να φτάσει τα 109 τέρματα (με κάθε τρόπο) στη μακρά ποδοσφαιρική του καριέρα, από τα οποία τα 20 με τη «φούρια ρόχα». Εφτασε δε τις 122 νίκες με την Ισπανία, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ικερ Κασίγιας και θέλει τρεις ακόμη συμμετοχές για να σπάσει και το ρεκόρ των 167 διεθνών αγώνων του Ισπανού τερματοφύλακα.

Τέλος, στην Πολωνία, που νίκησε με 4-0 το Ισραήλ, πανηγυρίζουν και για την τέταρτη σερί αγωνιστική που η ομάδα τους δεν δέχθηκε τέρμα κάνοντας το 4 στα 4 και αφήνοντας το Ισραήλ πέντε βαθμούς πίσω, στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή