Μπάσκετ: Πιο κοντά στο 38ο ο ΠΑΟ

Μπάσκετ: Πιο κοντά στο 38ο ο ΠΑΟ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… προβλέψιμη κατάκτηση του φετινού τίτλου, που θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος και 38ος στην ιστορία του, «προαναγγέλθηκε» από τον Παναθηναϊκό, στην Πάτρα, όπου νίκησε 92-80 τον Προμηθέα στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ. Αύριο στο ΟΑΚΑ (21.00), παρουσία 18.000 φίλων του (ανακοινώθηκε sold out), αν οι «πράσινοι» επικρατήσουν ξανά, θα φτάσουν αήττητοι στη στέψη τους. Ο Προμηθέας από τη θέση του «Δαβίδ» δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό που έπαιξε ως «Γολιάθ». Οι φιλοξενούμενοι ήταν συγκεντρωμένοι στην αποστολή τους, αντέδρασαν άμεσα στις τρεις φορές που ο αντίπαλός τους μείωσε στους έξι πόντους το συνεχές προβάδισμα του σκορ (ημ. 39-49) που είχαν μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ήταν αποφασισμένοι να μην επέστρεφαν στην Πάτρα για να παίξουν σε τέταρτο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε και την καλύτερη αμυντική αποτελεσματικότητα, αλλά είχε καλές επιθετικές επιλογές στα δίποντα και στα τρίποντα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και κράτησε σε απόσταση ασφαλείας τον Προμηθέα.

Ο Ρικ Πιτίνο προέβη σε μικρή αναδρομή της δουλειάς που έκανε στους έξι μήνες παραμονής του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ενώ προσκάλεσε τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στο πρωτάθλημα: «Δεν είχα… ιδέα πού ερχόμουν. Είχα στόχο να βελτιώσω την κουλτούρα της ομάδας, τους παίκτες ατομικά και τους αμυντικούς και τους επιθετικούς δείκτες. Τα έκανα όλα. Επιστρέψαμε από τους “νεκρούς” στην Ευρωλίγκα, παίζουμε σπουδαίο μπάσκετ και δίνουμε το τελευταίο μας παιχνίδι στο γήπεδό μας. Τα εύσημα αξίζουν στους παίκτες. Ο Ολυμπιακός έκανε λάθος που αποχώρησε. Επρεπε να παλέψει να λυθεί το πρόβλημα και όχι να φύγει. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό. Πρέπει να βγει μπροστά, να πει ότι έκανε λάθος και να επιστρέψει. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Αναφέρω ως παράδειγμα τη δική μου συγγνώμη στους διαιτητές για το λάθος που έκανα και δέχθηκα τεχνική ποινή. Αισθάνθηκα καλύτερα μετά».

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Κασελάκης 3 (1), Λίποβι 11 (1), Χολ 6 (2), Ελις 13, Μπράουν 21 (4), Σαλούστρος 1, Γκίκας 6, Κατσίβελης 6, Μέγιερ 3 (1), Γερομιχαλός 2, Παρκς 4.

ΠΑΟ:  Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 13 (3), Καλάθης 17 (3), Τόμας 16, Κιλπάτρικ 5 (1), Λοτζέσκι 8 (1), Γκιστ 10 (4 ριμπάουντ), Βουγιούκας 4, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο 6 (1), Λάνγκφορντ 6 (2).

• Στο Ολυμπιακό Στάδιο και έχοντας ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας, η ΑΕΚ υποδέχεται (19.30) το Περιστέρι – αμφότερες οι ομάδες έχουν νικήσει μόνο εκτός έδρας στους δύο πρώτους αγώνες του μικρού τελικού– για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης των πλέι οφ. Η Ενωση θα κατοχυρώσει το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση διεξαγωγής πέμπτου αγώνα, εφόσον σήμερα προηγηθεί με 2-1 νίκες, ενώ το Περιστέρι μπορεί να δώσει νέα τροπή στην εξέλιξη του μικρού τελικού με νέο «μπρέικ» της αντίπαλης έδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή