Στίβος: Ο αέρας επικράτησε στο Γκαλά Φιλοθέης

Στίβος: Ο αέρας επικράτησε στο Γκαλά Φιλοθέης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον δυνατό αέρα βασικό αντίπαλο των πρωταθλητριών διεξήχθη χθες το 20ό Γκαλά γυναικών της Φιλοθέης. Οι καιρικές συνθήκες εμπόδισαν τις αγωνιζόμενες να πετύχουν καλές επιδόσεις και να ευχαριστήσουν τους θεατές που γέμισαν τις κερκίδες του «Στέλιος Κυριακίδης».

Στο επί κοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε πρώτη με 4,66 ενώ είχε καλές προσπάθειες στα 4,73 μ. Τα μποφόρ δυσκόλεψαν τη… ζωή των αθλητριών και δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν άλματα ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Η ολυμπιονίκης άρχισε τις προσπάθειές της με επιτυχημένο άλμα στα 4,56 μ., ενώ χρειάστηκε δύο για να υπερβεί τα 4,66 μέτρα. Στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχυ στα 4,73, αλλά δεν κατάφερε να κάνει «δικό» της αυτό το ύψος. «Ελπίζαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο, αλλά ο αέρας δεν μας άφησε πολλά περιθώρια. Ο δυνατός αέρας με έκανε να χρησιμοποιήσω πολύ μικρό κοντάρι, οπότε από θέμα ύψους θα έλεγα ότι τα πήγαμε καλά. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου την Κυριακή στο Ραμπάτ. Η σεζόν είναι μεγάλη κι έχουμε ακόμη τον χρόνο να δουλέψουμε για να φτάσουμε στα ύψη που είναι ο στόχος μας», δήλωσε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ και υποσχέθηκε ότι και του χρόνου θα αγωνιστεί στη διοργάνωση της Φιλοθέης. Χαμηλές ήταν οι «πτήσεις» και των υπόλοιπων αθλητριών του επί κοντώ. Η Ελένη Πόλακ πέρασε τα 4,30 και είχε άκυρες στα 4,50. Τρίτη ήρθε η Αντζέλικα Μόσερ (Ρωσία) με 4,20 μ.

Στα 100 μ. εμπ., η Ελισάβετ Πεσιρίδου δείχνει να μην έχει βρει ακόμη τις δυνάμεις της μετά τον πρόσφατο τραυματισμό. Η πρωταθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 13,56 ενώ πρώτη ήρθε η Ρουσλάνα Ράσκοβαν (Βουλγαρία) με 13,38. Αξίζει να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες στα «Βενιζέλεια», στα Χανιά, η Πεσιρίδου είχε τερματίσει σε 13,26.

Η Ριμόνα Μπάρτζελ με 11.59 έκοψε πρώτη το «νήμα» στα 100 μ. Δεύτερη ήρθε η Ραφαέλα Σπανουδάκη με 11.64. «Ο αέρας δεν μας άφησε να πιάσουμε τις επιδόσεις που θέλαμε. Επόμενη διοργάνωση στην οποία θα πάρω μέρος θα είναι τα “Παπαφλέσσεια” στην Καλαμάτα, όπου θα τρέξω στα 200 μ.», τόνισε η αθλήτρια. Στο τριπλούν πρώτη ήρθε η Τζένι Ελμπε με 13,30 ενώ τα 13,25 της νεαρής Σπυριδούλας Καρύδη αφήνουν ελπίδες για το μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή