Μπάσκετ: Ωρα στέψης για τον ΠΑΟ

Μπάσκετ: Ωρα στέψης για τον ΠΑΟ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάθε κατάκτηση τίτλου είναι ξεχωριστή και έχει την ιστορικότητά της, ανεξαρτήτως του δευτεραθλητή αντιπάλου, του οποίου το μέγεθος και η ανταγωνιστικότητα αυξάνει την αξία του νικητή. Για 38η φορά στην ιστορία του και τρίτη συνεχόμενη περίοδο, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας σήμερα (21.00) στο ΟΑΚΑ, αν δεν προκύψει «θαύμα» από τον Προμηθέα στον τρίτο τελικό των πλέι οφ.

Αμφότεροι, όμως, γνωρίζουν ότι η προγραμματισμένη φιέστα των «πρασίνων» και η προχθεσινή γιορτή της ομάδας της Πάτρας για την ιστορική κατάκτηση της δεύτερης θέσης, δεν θα αλλάξουν από το αποτέλεσμα.

Με τον Ολυμπιακό να έχει αποχωρήσει στα προημιτελικά των πλέι οφ και την ΑΕΚ να αποκλείεται στους ημιτελικούς από τον Προμηθέα, ο Παναθηναϊκός είχε την ευκολότερη αποστολή να κατακτήσει αήττητο τον φετινό τίτλο, στην προϊστορία των τελικών του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Νέα αφετηρία

Για τον Προμηθέα, η δεύτερη θέση του πρωταθλήματος αποτελεί δικαίωση των προγραμματισμένων προσπαθειών και στόχων του ιδιοκτήτη, Βαγγέλη Λιόλιου, της διοίκησης και του τεχνικού Μάκη Γιατρά, ενώ θα είναι αφετηρία για το «κυνήγι» νέων διακρίσεων. Η κατάκτηση του νταμπλ από τον Παναθηναϊκό και η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας στο επαγγελματικό μπάσκετ έχουν σημαντική αξία, αλλά δεν… συμψηφίζουν τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας για έβδομη συνεχή χρονιά.

Η ελληνική τροπαιοθήκη των «πρασίνων» διευρύνεται, η θέση του πολυνίκη των τίτλων, εντός των συνόρων, παραμένει απρόσιτη (38 πρωταθλήματα, 19 Κύπελλα), αλλά στον απολογισμό και της φετινής περιόδου, παρά την αλλαγή προπονητή (Πιτίνο αντί Πασκουάλ) και τη βελτίωση της αρχικής κακής εικόνας, ο Παναθηναϊκός και οι φίλαθλοί του συνεχίζουν να έχουν ευρωπαϊκή «δίψα» και νοσταλγία από το τελευταίο φάιναλ φορ του 2012.

Στην επόμενη ημέρα του «Τριφυλλιού», ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναμένει την απάντηση του Ρικ Πιτίνο για την ανανέωση της συνεργασίας τους και η οποία συνδέεται άρρηκτα με το ύψος του επόμενου προϋπολογισμού.

Η διαφωνία του Αμερικανού προπονητή με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, μετά τον δεύτερο τελικό των πλέι οφ, για το αν το επαγγελματικό πρωτάθλημα έχει την ανάγκη συμμετοχής του «αιώνιου» αντιπάλου Ολυμπιακού, δεν σχετίζεται με τις μοιρασμένες πιθανότητες παραμονής του Πιτίνο στον πάγκο ή όχι.

Ο Αμερικανός τεχνικός έχει καταλήξει σε αλλαγές τεσσάρων ξένων παικτών, εκ των οποίων οι δύο ακριβότεροι και εγνωσμένης αξίας θα είναι στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και του σέντερ, ενώ θα υπάρξει ποιοτική ενίσχυση στη θέση του πλέι μέικερ.

Τζέικομπ Ουάιλι

Την πληροφορία ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ/σέντερ, Τζέικομπ Ουάιλι (25 χρ., 2.03), δημοσίευσε στο Twitter Ισπανός δημοσιογράφος. Ο Ουάιλι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ωκεανίας με τους Αντελαϊντ και στα μέσα της φετινής περιόδου εντάχθηκε στην Γκραν Κανάρια και είχε μέσον όρο 16,5 πόντους και 5 ριμπάουντ στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς και 10 πόντους και 3 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή