Παναθηναϊκός: Aκόμη ένα βήμα προς τον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Aκόμη ένα βήμα προς τον Βοτανικό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά βήματα πιο κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά τη μυστική συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις εκλογές και αποκαλύφθηκε χθες.

Αυτή η πρώτη επαφή δεν ήταν αναγνωριστική αλλά ουσιαστική, μιας και οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν καλά διαβασμένες και με αρκετές προτάσεις για να ξεκολλήσει ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει με μεγάλες φιλοδοξίες αλλά βάλτωσε.

Σε πρώτη φάση, υπάρχει κατ’ αρχάς συμφωνία για την ενεργοποίηση του πλάνου με κοινή πρωτοβουλία Δήμου Αθηναίων και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με απαραίτητο ζητούμενο και τη συναίνεση του κόμματος που θα κερδίσει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι η Ν.Δ. έχει τονίσει ξεκάθαρα με διάφορους εκπροσώπους της ότι θα υποστηρίζει το σχέδιο εάν γίνει κυβέρνηση, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις και το έργο θα μπει σύντομα σε φάση υλοποίησης.

Πέρα από τη συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μερών που μοιάζει δεδομένη (θετική στάση έχουν και οι δύο τράπεζες στις οποίες ανήκει το εμπορικό κέντρο Βωβού), κρίσιμη είναι και η εξεύρεση του πλάνου χρηματοδότησης. Χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, υπάρχει ταύτιση απόψεων στο σχετικό θέμα μεταξύ του Κ. Μπακογιάννη – Δ. Γιαννακόπουλου, αλλά θα χρειαστούν πολλές διαβουλεύσεις και συμφωνίες για να χρηματοδοτηθεί ένα τόσο πολύπλοκο έργο, που θα δώσει ζωή στο κέντρο της Αθήνας. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία περιμένει πρώτα μια λεπτομερή ενημέρωση για να τοποθετηθεί, χωρίς σε πρώτη φάση να εμφανίζεται αρνητική. Εξυπακούεται ότι χωρίς τη χρήση του νέου γηπέδου από την ποδοσφαιρική ομάδα, το σχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός που εκπροσωπείται από τον Δ. Γιαννακόπουλο όπως ο Ερασιτέχνης είναι θετική, καθώς στη συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη συμφωνήθηκε να κατασκευαστεί και γήπεδο μπάσκετ, πιθανώς σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή