Οικολογικοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Οικολογικοί Ολυμπιακοί Αγώνες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος έχουν σκοπό να προωθήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Η Οργανωτική Επιτροπή θα προβεί σε μία σειρά ανάλογων ενεργειών με κορυφαία την κατασκευή των ολυμπιακών μεταλλίων και των ολυμπιακών βάθρων (πόντιουμ) από ανακυκλώσιμα υλικά.

Με δεδομένο ότι η κατά κεφαλήν κατανάλωση πλαστικών στην Ιαπωνία είναι η δεύτερη υψηλότερη στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι διοργανωτές της κορυφαίας αθλητικής γιορτής θέλουν να αφυπνίσουν τους Ιάπωνες και όχι μόνο για τη μόλυνση του πλανήτη. Ετσι, η Οργανωτική Επιτροπή ζήτησε από τους κατοίκους της χώρας να συγκεντρώσουν τα οικιακά πλαστικά τους απορρίμματα σε ειδικές συσκευασίες που θα τοποθετηθούν σε αλυσίδες καταστημάτων. Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι η ευαισθητοποίηση των πολιτών θα είναι μεγάλη, καθώς θα γνωρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρουν και οι ίδιοι στους Αγώνες. Επίσης, θα συγκεντρωθούν και τα πλαστικά που θα συλλεγούν από τη θάλασσα της Ιαπωνίας, ύστερα από ανάλογη καμπάνια. Το υλικό θα το παραλάβει γνωστή εταιρεία με είδη προσωπικής φροντίδας και θα κατασκευάσει τα βάθρα.

Οι ιθύνοντες υπολογίζουν ότι για την κατασκευή των 100 ολυμπιακών βάθρων θα χρειαστούν 45 τόνοι πλαστικού. Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ελπίζουμε ότι το μήνυμα θα μεταφερθεί σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, διευθυντής του «Τόκιο 2020».

Από ανακυκλώσιμα υλικά θα κατασκευαστούν και τα ολυμπιακά μετάλλια. Για την κατασκευή τους θα χρησιμοποιηθούν ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.λπ.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής Τοσίρο Μούτο θέλησε να ενημερώσει εγκαίρως τους αθλητές αλλά και τους ολυμπιακούς επισκέπτες ότι η χρήση κάνναβης απαγορεύεται στην Ιαπωνία. «Αποτελεί παραβίαση του νόμου», τόνισε χαρακτηριστικά. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει ήδη ανακοινώσει ότι το κάπνισμα (και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα) θα απαγορεύονται τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, καθώς και σε χώρους γύρω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή