Κόπα Αμέρικα: συγκινήσεις χωρίς θεατές

Κόπα Αμέρικα: συγκινήσεις χωρίς θεατές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πλούσιο θέαμα και μισοάδειες εξέδρες άρχισε στη Βραζιλία τα ξημερώματα του Σαββάτου το 46ο Κόπα Αμέρικα, που μπήκε πλέον στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων με τις Κολομβία, Ουρουγουάη και Χιλή να ξεκινούν εντυπωσιακά, τη Βραζιλία να δημιουργεί ερωτήματα και την Αργεντινή να παραπαίει.

Χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 51ο λεπτό για να σπάσει η Βραζιλία την άμυνα της πείσμονος Βολιβίας και να φτάσει τελικά σε νίκη με 3-0 στην πρεμιέρα του τουρνουά, με δύο γκολ του Φιλίπε Κουτίνιο. Χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ η Βραζιλία έδειξε αδυναμίες στην ολοκλήρωση των φάσεων έναντι ενός μετριότατου αντιπάλου.

Ουρουγουάη και Χιλή φιλοδώρησαν με τέσσερα τέρματα εκάστη τον Ισημερινό και την Ιαπωνία αντιστοίχως, με τη «Σελέστε» να δείχνει ικανή να φτάσει μέχρι τέλους, και την κάτοχο του τροπαίου «Ρόχα» να αφήνει πίσω της τις εσωτερικές έριδες που την ταλάνισαν φέτος.

Το ματς όμως της α΄ αγωνιστικής ήταν το Αργεντινή – Κολομβία 0-2, όπου οι «καφετέρος» «έσβησαν» τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του με πίεση παντού, αργό ρυθμό ώστε να χάσει το βασικό του πλεονέκτημα ο 31χρονος ηγέτης της «αλμπισελέστε», και δύο υπέροχα τέρματα στο β΄ ημίχρονο.

Οι γκρίνιες στο στρατόπεδο της Αργεντινής δεν ήθελαν και πολύ για να ξεκινήσουν με στόχο τους πάντες, εκτός ίσως από τον Σέρχιο Αγουέρο που ήταν ο μόνος που επέπλευσε. Ο Τύπος, μάλιστα, ζητεί ήδη το «κεφάλι» του τεχνικού Λιονέλ Σκαλόνι, καθιστώντας τον αποψινό αγώνα με την Παραγουάη αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της για 14 φορές κατόχου του Κόπα Αμέρικα στη διοργάνωση.

Πριν από τον αγώνα Αργεντινής – Παραγουάης, η Κολομβία θα προσπαθήσει απόψε να σφραγίσει το εισιτήριό της για την επόμενη φάση κόντρα στο απροσδόκητα ισχυρό Κατάρ, που έκανε την έκπληξη της α΄ αγωνιστικής υποχρεώνοντας την Παραγουάη σε ισοπαλία 2-2, αφού ανέτρεψε το προβάδισμα με 2-0 της «αλμπιρόχα».

Τα δύο κύρια στοιχεία ώς τώρα της διοργάνωσης είναι η σχολαστική μελέτη των ριπλέι από τους βιντεοδιαιτητές, με μεγαλύτερο του συνήθους χρόνο να αφιερώνεται στο VAR, και η ισχνή παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, καθώς οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι εμφανώς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των εισιτηρίων στα κάτω διαζώματα των γηπέδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή