Ποδόσφαιρο: «Περέιρα ή καταστροφικές συνέπειες»

Ποδόσφαιρο: «Περέιρα ή καταστροφικές συνέπειες»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διμέτωπη ήταν η προσπάθεια των ανθρώπων της FIFA που ασχολούνται με το «ελληνικό πρόβλημα», προκειμένου να πείσουν για την αναγκαιότητα να μην μπλοκαριστεί η ανανέωση της σύμβασης του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, που συζητείται σήμερα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Αρχικά εκφράστηκε από όσα είπε ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και ανακοινώνοντας ότι και στο νέο πρωτάθλημα θα συνεχιστεί το μέτρο με τους ξένους διαιτητές.

«Η κατάσταση εδώ είναι ξεκάθαρη και δεν χωράει καμία συζήτηση», δήλωσε ο κ. Φούσεκ και συνέχισε: «Η αταλάντευτη απόφαση της FIFA και της UEFA είναι ότι οι τρεις ξένοι ειδικοί, Βίτορ Μέλο Περέιρα, Χουάν Μαρίν Φερνάντεζ και Λέιφ Λίντμπεργκ, θα παραμείνουν για έναν ακόμα χρόνο και θα συνεχίσουν να είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τους πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών, τους ορισμούς και τις αξιολογήσεις.

Η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει σεβαστή και σε περίπτωση που δεν γίνει, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων, κανένα απολύτως περιθώριο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ομάδων και ότι φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Οσον αφορά την κατάσταση στην ΕΠΟ και τους στόχους της είπε: «Θα συνεχίσουν να τηρούνται οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί προηγουμένως από τη FIFA και την UEFA. Πρώτα και κύρια τα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, ειδικότερα μετά τα συμβάντα στον αγώνα Παναθηναϊκός –Ολυμπιακός και στον τελικό του Κυπέλλου, και την υπόθεση Τζήλου. Επίσης, οι προσυνεννοημένοι αγώνες, το VAR και η διαιτησία, η καταπολέμηση των δυσφημηστικών δηλώσεων, η καλύτερη αποδοτικότητα των δικαστικών οργάνων κ.τ.λ. Ειδικά στο θέμα της καταπολέμησης της βίας και των δυσφημηστικών δηλώσεων έχω την πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να αντιδράσει συντεταγμένα, οργανωμένα, με αυστηρές ποινές και με διαδικασίες που θα είναι πιο γρήγορες και αποτελεσματικές».

Στη συνέχεια ο Φούσεκ μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ, παρέστησαν για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, επαναλαμβάνοντας ότι η παραμονή του Περέιρα στην προεδρία της ΚΕΔ είναι απόφαση της FIFA και δεν μπορεί να μπει σε διάλογο, ούτε να μην εφαρμοστεί.

Οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA αναφέρθηκαν στο «μεγάλο πρόβλημα» της βίας στη λειτουργία του VAR, και στις δυσφημηστικές δηλώσεις παραγόντων.

Αποφασίστηκε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος να γίνει στις 2 Ιουλίου και από το επόμενο πρωτάθλημα να υποβιβαστεί απευθείας η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, ενώ η προτελευταία να δώσει αγώνες μπαράζ με τη δεύτερη της Σούπερ Λιγκ 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή