Γεμίζει… Ελλάδα η Λευκορωσία

Γεμίζει… Ελλάδα η Λευκορωσία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μινσκ βρίσκονται, ήδη, οι εθνικές ομάδες της πυγμαχίας και της τοξοβολίας προκειμένου να πάρουν μέρος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αθλημάτων που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσσα της Λευκορωσίας (21-30 Ιουνίου). Συνολικά στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 4.000 αθλητές και αθλήτριες.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 38 αθλητές και 27 αθλήτριες σε στίβο, σκοποβολή, πυγμαχία, τοξοβολία, τζούντο, σάμπο, γυμναστική (ρυθμική, ενόργανη, τραμπολίνο), ποδηλασία, πινγκ πονγκ, κανόε σπριντ, πάλη και καράτε. Με εξαίρεση την αποστολή του στίβου, η οποία θα μεταβεί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (22/6) καθώς ο ΣΕΓΑΣ είχε ανακοινώσει ότι δεν βρήκε εισιτήρια για τη μεταφορά, οι υπόλοιποι πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας θα φτάσουν στο Μινσκ σε διαφορετικές ημερομηνίες. Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζουν τα ονόματα των Αννα Κορακάκη, Μαρία Πρεβολαράκη, Ελένη Χατζηλιάδη, Χρήστου Βολικάκη και Κώστα Δουβαλίδη.

Η προηγούμενη διοργάνωση είχε διεξαχθεί στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν, 2015). Εκεί, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας κατέκτησαν ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και τέσσερα χάλκινα μετάλλια. Το χρυσό μετάλλιο είχε συλλέξει ο Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), τα ασημένια οι Γιώργος Τζάνος (καράτε), Δημήτρης Δημητρίου (κολύμβηση), Βλάσης Μάρας (μονόζυγο) και Αννα Κορακάκη – Κώστας Μαλγαρινός (σκοποβολή), και τα χάλκινα οι Ηλία Ηλιάδης (τζούντο), Ηλέκτρα Λεμπλ (κολύμβηση) και οι εθνικές ομάδες πόλο εφήβων και νεανίδων.

Το πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων περιλαμβάνει αγώνες σε 15 αθλήματα (ολυμπιακά και μη ολυμπιακά) και θα υπάρξουν τελετές απονομής μεταλλίων σε 200 αγωνίσματα. Σε οκτώ από τα αθλήματα που θα διεξαχθούν στο Μινσκ τα αποτελέσματα θα μετρήσουν για προκρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτά είναι: στίβος, τοξοβολία, μπάντμιντον, ποδηλασία, τζούντο, καράτε, σκοποβολή, και πινγκ πονγκ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήδη, έχουν πωληθεί περισσότερα από 150.000 εισιτήρια. Το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει δύο ευρώ. Για την τελετή έναρξης το πιο φθηνό φτάνει στα 62 ευρώ και την τελετή λήξης τα 29 ευρώ. Οι διοργανωτές έχουν διαθέσει προς πώληση 375.000 εισιτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή