Νέος γύρος αμφισβήτησης στην Αργεντινή

Νέος γύρος αμφισβήτησης στην Αργεντινή

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λιονέλ Σκαλόνι είναι ο νέος αποδιοπομπαίος τράγος στην Αργεντινή, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση τον ρόλο που είχε στο περυσινό Μουντιάλ ο Χόρχε Σαμπαόλι, μετά και το νέο στραπάτσο της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα χθες τα ξημερώματα.

Η 14 φορές νικήτρια του θεσμού γλίτωσε με νύχια και με δόντια την ήττα από την ψυχωμένη Παραγουάη, αποσπώντας ισοπαλία 1-1, και χρειάζεται οπωσδήποτε να καταγράψει την πρώτη της νίκη στον τελευταίο αγώνα του ομίλου κόντρα στο Κατάρ μεθαύριο το βράδυ, για να μη βρεθεί προ μιας απίστευτης εκπλήξεως που θα συνιστά ο αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο.

Ο προπονητής της «αλμπισελέστε», ο 41χρονος Λ. Σκαλόνι (ή Εσκαλόνι όπως προφέρεται στην Αργεντινή), έχει να ευχαριστεί τον άλλο Λιονέλ για το ότι η Αργεντινή απέφυγε μια δεύτερη ήττα στη διοργάνωση, αφού ο Μέσι φρόντισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να αναιρέσει το προβάδισμα των Παραγουανών. Χρωστάει επίσης ευγνωμοσύνη στον τερματοφύλακά του Φράνκο Αρμάνι για την απόκρουση σε πέναλτι της Παραγουάης.

Ο κ. Σκαλόνι, πρώην βοηθός του κ. Σαμπαόλι στον αργεντίνικο πάγκο, άφησε τον καλύτερο στο ματς με την Κολομβία Σέρχιο Αγουέρο στον πάγκο μαζί με τον ντεφορμέ Ανχελ ντι Μαρία. Πάνω που διόρθωσε το σφάλμα του κι έβαλε ως αλλαγή τον Αγουέρο και η Αργεντινή πήρε τα πάνω της, έβγαλε τον καλό Λαουτάρο Μαρτίνες για να βάλει τον… Ντι Μαρία.

Προφανώς ο Αργεντινός προπονητής παλεύει να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ του περιώνυμου στην Αργεντινή «κλαμπ των φίλων», δηλαδή της παλιάς φρουράς, και των φιλόδοξων νέων παικτών της ομάδας. Σε στήριξη του Ντι Μαρία, ο Μέσι έσπευσε να του αφιερώσει το γκολ της ισοφάρισης, μιλώντας μετά για κάποιους που «εμποδίζουν την ομάδα» και καθιστώντας τον προπονητή εύκολο στόχο.

Ολα αυτά, την ώρα που η Κολομβία έγινε η πρώτη ομάδα που καπάρωσε όχι μόνο θέση στη δεύτερη φάση αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου, επικρατώντας του μαχητικού Κατάρ με 1-0. Ετσι η Κολομβία θα είναι εντελώς αδιάφορη στον αγώνα με την Παραγουάη μεθαύριο, κι ενώ η «αλμπιρόχα» θέλει νίκη για να αφήσει την Αργεντινή να ψάχνει μήπως αναδειχθεί μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων και προκριθεί στα νοκ άουτ…

Η δεύτερη αγωνιστική ολοκληρώνεται απόψε, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, με τον αγώνα που θα δώσει η κάτοχος του τροπαίου Χιλή με τον Ισημερινό για τον γ΄ όμιλο. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αγωνιστική κάθε ομίλου, αρχίζοντας από αύριο το βράδυ στις 10, επιβάλλει να διεξάγονται ταυτόχρονα οι δύο αγώνες των γκρουπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή