Κιλιάν Εμπαπέ από… ατόφιο χρυσάφι

Κιλιάν Εμπαπέ από… ατόφιο χρυσάφι

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι το πιο βαρύ χαρτί στο φετινό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με το καμπανάκι ανοίγματος της αγοράς να ηχεί επισήμως την 1η Ιουλίου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους αλγορίθμους του ποδοσφαιρικού παρατηρητηρίου CIES της Ελβετίας, ο 20χρονος Γάλλος της Παρί Σεν Ζερμέν είναι με μεγάλη διαφορά ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής μεταξύ όσων αγωνίζονται τουλάχιστον στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αποτιμώμενος στα 252 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως πρόπερσι η Παρί δαπάνησε 180 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στο «Παρκ ντε Πρενς».

Ο Γάλλος επιθετικός είναι κάτι περισσότερο από 32 εκατ. ευρώ ακριβότερος από τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος σκόρερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης Λίβερπουλ αποτιμάται στα 219,6 εκατ. ευρώ, μπροστά από τον τρίτο στην κατάταξη Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο Αγγλος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοστίζει 207,8 εκατ. ευρώ. Κοινά σημεία των τριών αυτών ποδοσφαιριστών είναι ότι πρόκειται για επιθετικούς και ότι όλοι τους έχουν συμβόλαιο έως το 2023.

Τέταρτος στην κατάταξη είναι ο Λιονέλ Μέσι, που μπορεί να θεωρείται ο κορυφαίος στον κόσμο, αλλά η ηλικία του (32 ετών) και το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, που λήγει σε δύο μόνο χρόνια, φέρνουν την τιμή του «μόλις» στα 167,4 εκατ. ευρώ. Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τη μεγάλη ελπίδα της Εθνικής Αγγλίας, τον 19χρονο Τζέιντον Σάντσο της Μπορούσια, με 159,4 εκατ. ευρώ, λίγο πάνω από τα 157,8 εκατ. όπου αποτιμάται ο Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ (155,2 εκατ. ευρώ), ο Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ (144,2 εκατ.), ο Αντουάν Γκριεσμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης (143,8 εκατ.) και ο Λιρόι Σανέ της Μάντσεστερ Σίτι (137,1 εκατ.).

Οσο για τον 34χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο, που φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Γιουβέντους και το Νέισονς Λιγκ με την Πορτογαλία, κατατάσσεται 20ός με 118,1 εκατ. ευρώ. Στην 20άδα περιλαμβάνονται ακόμη οι Μπερνάρντο Σίλβα και Γκάμπριελ Ζεσούς της Μάντσεστερ Σίτι, ο Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ της Λίβερπουλ, που είναι και ο πιο ακριβός αμυντικός, ο Κουτίνιο της Μπαρτσελόνα, οι Λουκάκου, Πογκμπά (ο ακριβότερος μέσος) και Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Νεϊμάρ της Παρί και ο Αζάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή