Πέντε μετάλλια ήδη στο Μινσκ

Πέντε μετάλλια ήδη στο Μινσκ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε μετάλλια είναι μέχρι τώρα η… συγκομιδή των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αθλημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μινσκ. Σήμερα στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος δέκα αθλητές και αθλήτριές μας, καθώς και η ομάδα του στίβου (σε αυτή τη διοργάνωση ο στίβος είναι ομαδικό αγώνισμα).  

Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη Λευκορωσία ήταν ασημένιο και το κατέκτησε η Αννα Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. «Ηταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχω δώσει μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Από τον προκριματικό ξεκίνησα άσχημα. Οι πρώτες μου βολές ήταν αντίστοιχες με αυτές που είχα όταν ξεκινούσα στο άθλημα. Μετά πήγα καλά, αλλά πίστευα ότι εξαιτίας του σκορ της πρώτης δεκάδας δεν θα έμπαινα στον τελικό. Τελικά, όμως, και οι συναθλήτριές μου δεν είχαν καλές επιδόσεις και, έτσι, μπήκα ως 8η. Και ο τελικός ήταν δύσκολος και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Τελικά, τα κατάφερα και μπήκα στα μετάλλια», δήλωσε η Αννα Κορακάκη, η οποία θα συνεχίσει και σε άλλα όπλα.

Και μετά το ασημένιο μετάλλιο της πρωταθλήτριας της σκοποβολής άνοιξε ο… χορός των «γαλανόλευκων» διακρίσεων. Ασημένιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Σάββας Καρακιζίδης, ο οποίος ήρθε δεύτερος στα 62 κ. του σάμπο (είδος πάλης, μη ολυμπιακό άθλημα). Τα χάλκινα κατέκτησαν ο Γιώργος Αζωίδης στην κατηγορία 73 κ. του τζούντο και οι πρωταθλητές του στίβου Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ., 13.72) και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (100 μ., 11.61).  

Σήμερα, η εθνική ομάδα του στίβου θα βρεθεί και πάλι στο στάδιο της Ντιναμό προκειμένου να πάρει μέρος στα ρεπεσάζ, μέσα από τα οποία θα διεκδικήσει την πρόκρισή της για τους αυριανούς ημιτελικούς. Σε αυτά παίρνουν μέρος 18 ομάδες χωρισμένες σε τρία γκρουπ και από αυτές οι έξι θα προστεθούν στις άλλες έξι που ήδη πήραν τα «εισιτήρια» από την πρώτη φάση. Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στο πρώτο γκρουπ και θα πρέπει να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της για να πάρει την πρόκριση. Στον ίδιο όμιλο θα αγωνιστούν και οι εθνικές από Σλοβακία, Ιταλία, Πολωνία, Λετονία και Ελβετία. Στόχος των αθλητών που θα πάρουν μέρος στα αγωνίσματά τους είναι η συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών.

Σήμερα θα αγωνιστεί και η Αννα Κορακάκη. Η ολυμπιονίκης της σκοποβολής θα λάβει μέρος στον προκριματικό του σπορ πιστολιού 25 μ. Στόχος της είναι να δώσει το «παρών» σε ακόμη έναν τελικό όπου εκεί θα διεκδικήσει και άλλη μία διάκριση. Στην τοξοβολία θα συμμετέχει η Ευαγγελία Ψάρρα, στην πυγμαχία ο Αλέξανδρος Τσανικίδης (64 κ.), στο τραμπολίνο ο Μάριος Γράψας, στην πάλη οι Κύριλλος Μπίνεμπαουμ (74 κ.), Γιώργος Σαββουλίδης (86 κ.), και Γιάννης Καργιωτάκης (125 κ.), και στο κανό σπριντ ο Στέφανος Δημόπουλος (1.000 μ.) και στο διπλό οι Παναγιώτης Αντωνίου και Κώστας Ευθυμιάδης (1000 μ.).

Χθες, η Αννα Κορακάκη και ο Διονύσης Κορακάκης έχασαν την πρόκριση για τον τελικό του μεικτού πιστολιού 50 μ. για έναν πόντο. Οι σκοπευτές μας ήταν η πρώτη φορά που έπαιρναν μέρος σε αυτό το όπλο και είχαν κάνει ελάχιστες προπονήσεις. Η Λίλα Κασάπογλου πλασαρίστηκε στη 12η θέση στο τραμπολίνο, ο Παναγιώτης Γκιώνης έμεινε εκτός προημιτελικών στο πινγκ πονγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή